Σπαν: Ταξιδιωτικοί περιορισμοί λόγω της «άγνωστης» μετάλλαξης Όμικρον

Σημαντικά και απαραίτητα χαρακτήρισε τα μέτρα που περιορίζουν τις αφίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο απερχόμενος υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν.

Ο ίδιος σημείωσε πως τα μέτρα είναι απαραίτητα μέχρι να μάθουμε περισσότερα στοιχεία για τη μετάλλαξη Όμικρον.

Στα τέλη Νοεμβρίου τα κράτη μέλη της ΕΕ, μεταξύ αυτών και η Γερμανία, συμφώνησαν να επιβάλουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε 7 χώρες στο νότιο τμήμα της Αφρικής αφότου αυτές κατέγραψαν κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον, η οποία θεωρείται πολύ μεταδοτική.

“Έως ότου μάθουμε περισσότερα, χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί και ως εκ τούτου να διατηρήσουμε την είσοδο στην Ευρώπη και τη Γερμανία στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο”, δήλωσε ο Γενς Σπαν σε δημοσιογράφους προσερχόμενος στη σύνοδο των υπουργών Υγείας της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Πηγές της ΕΕ δήλωσαν τη Δευτέρα ότι δεν υπάρχει άμεσο σχέδιο χαλάρωσης των περιορισμών αυτών, απορρίπτοντας δημοσίευμα που επικαλείτο διπλωμάτη, σύμφωνα με τον οποίο αυτό μπορεί να συμβεί.

Ο υπουργός Υγείας της Μάλτας Κρίστοφερ Φερν δήλωσε σε δημοσιογράφους πριν από το συμβούλιο των υπουργών Υγείας της ΕΕ στις Βρυξέλλες ότι επιθυμεί οι φαρμακευτικές εταιρείες να παράξουν μια τροποποιημένη εκδοχή των εμβολίων τους σε λιγότερο από 100 μέρες.

Οι Pfizer/BioNTech, οι βασικοί προμηθευτές εμβολίων κατά της COVID-19 στην ΕΕ, έχουν δηλώσει ότι θα χρειαστούν 100 ημέρες.

“Εκατό ημέρες είναι πιθανόν πολύς καιρός για μας να περιμένουμε για ένα τροποποιημένο εμβόλιο”, δήλωσε ο Φερν, επισημαίνοντας ωστόσο ότι προς το παρόν δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι η παραλλαγή Όμικρον θα χρειαστεί ένα προσαρμοσμένο εμβόλιο, ενώ υπάρχει η υπόθεση ότι οι ενισχυτικές δόσεις μπορεί να επαρκούν για την αντιμετώπιση του νέου παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον.

Πηγή: NEWSIT

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.