Τακτικό Συνέδριο Ηπειρωτών Εξωτερικού (Ιούλιος 21)

ΘΕΜΑ: Ε΄ Τακτικό Συνέδριο Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού από 24 έως 25 Ιουλίου 2021.

Αγαπητές συμπατριώτισσες, αγαπητοί συμπατριώτες,

Μετά τη μετάθεση λόγω πανδημίας του προγραμματισμένου για το έτος 2020 συνεδρίου του ΠΣΗΕ, το Διοικητικό Συμβούλιο πήρε ομόφωνα την απόφαση όπως φέτος το συνέδριο πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε.

Το συνέδριο λόγω των έκτακτων μέτρων θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

Το Ε΄ Τακτικό Συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων και θα αρχίσει το Σάββατο, 24 Ιουλίου και θα κλείσει την Κυριακή 25 Ιουλίου 2021. Ώρα
έναρξης του Συνεδρίου θα είναι, λόγω συμμετοχής συνέδρων από όλη την υφήλιο, 15:00 (ώρα Ελλάδος) και θα διαρκέσει περίπου τρεις (3) ώρες κάθε ημέρα.

Την πρώτη ημέρα τις εργασίες του συνεδρίου θα μπορούν να τις παρακολουθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, διαδικτυακά.

Η βασική Θεματολογία του Συνεδρίου είναι:

 • Καινοτομία – Τεχνολογία και Επιχειρηματικότητα στην Ήπειρο
 • Προοπτικές για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης
 • Τρεις πυλώνες στήριξης – πώς μπορούν να συνεργαστούν
 • Δημόσιος τομέας
 • Ιδιωτικός Τομέας – Επιχειρήσεις
 • Ακαδημαϊκή κοινότητα

(Περισσότερα για το πρόγραμμα θα σας γνωρίσουμε με επόμενες επιστολές).

Η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου είναι αφιερωμένη στην αυτοδιοργάνωση, δηλ. στις εσωτερικές διαδικασίες του ΠΣΗΕ και θα λάβουν μέρος μόνο οι σύνεδροι που θα δηλωθούν από τις Ομοσπονδίες των και τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Καΐρου και θα κλείσει με την διενέργεια εκλογών. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά.

Παρακαλούμε τις Ομοσπονδίες Ηπειρωτών και τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Καΐρου όπως ενημερώσουν τα μέλη τους για την πραγματοποίηση του Ε΄ Τακτικού διαδικτυακού Συνεδρίου και να καθορίσουν τους συνέδρους. Η «ΟΜΟΝΟΙΑ» συμμετέχει στην Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης.

Σύμφωνα με το Άρθρο 8 του Καταστατικού του ΠΣΗΕ, οι αριθμοί των αντιπροσώπων στο Τακτικό Συνέδριο είναι ανάλογος της δύναμης σε μέλη των Ομοσπονδιών και των ανεξάρτητων Συλλόγων:

 • Οι Ομοσπονδίες οι οποίες έχουν πάνω από 10 Συλλόγους συμμετέχουν με 50
  αντιπροσώπους,
 • Οι Ομοσπονδίες οι οποίες έχουν κάτω από 10 Συλλόγους συμμετέχουν με 25
  αντιπροσώπους,
 • Ανεξάρτητα Σωματεία συμμετέχουν με 5 αντιπροσώπους.

Παρακαλούνται οι Ομοσπονδίες να αποστείλουν τις συγκεντρωτικές καταστάσεις (επισυναπτόμενο αρχείο) των αντιπροσώπων/συνέδρων στη Γενική Γραμματεία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού μέχρι 10 Ιουλίου 2021.

Μέχρι 15 Ιουλίου 2021 θα σας έχει αποσταλεί η τελική ατζέντα. Για όποια περαιτέρω πληροφορία, παρακαλούμε απευθυνθείτε στη Γενική Γραμματεία του ΠΣΗΕ.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.