Ταλιμπάν στην Bild: “Θα καλωσορίζαμε γερμανικές επενδύσεις”

Οι Ταλιμπάν θα καλωσόριζαν τις γερμανικές επενδύσεις στο Αφγανιστάν και τη βοήθεια σε τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη, η εκπαίδευση και οι υποδομές, δήλωσε ο εκπρόσωπος τους στηγερμανική εφημερίδα Bild.

“Η γερμανική κυβέρνηση θα μπορούσε να ενθαρρύνει τους επιχειρηματίες της να έρθουν και να επενδύσουν στη χώρα μας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

Οι Ταλιμπάν θα άνοιγαν τον δρόμο για τις επενδύσεις και θα διασφάλιζαν την ασφάλεια των εταιρειών, είπε ο ίδιος.

Η Γερμανία διατηρούσε στενές σχέσεις με το Αφγανιστάν στο παρελθόν και μετά την πτώση της πρώτης κυβέρνησης των Ταλιμπάν το 2001 φιλοξένησε στη Βόννη μια διάσκεψη που υποτίθεται ότι θα έθετε τα θεμέλια για ένα δημοκρατικό Αφγανιστάν.

Η σκληροπυρηνική ισλαμιστική ομάδα προσπαθεί να παρουσιάσει ένα πιο μετριοπαθές πρόσωπο αυτήν τη φορά.

“Θα θέλαμε να αναβιώσουμε τη φιλική ατμόσφαιρα που υπήρχε μεταξύ Αφγανών και Γερμανών. Η επόμενη κυβέρνηση θα βασιστεί σε μια φιλική σχέση με τη Γερμανία“, δήλωσε ο Μουτζαχίντ.

“Θα θέλαμε η Γερμανία να μας υποστηρίξει στον ανθρωπιστικό τομέα και χρειαζόμαστε βοήθεια στον τομέα της υγείας, στον τομέα της εκπαίδευσης και στις υποδομές”, πρόσθεσε

Είπε επίσης ότι οι Ταλιμπάν θα ήταν “πολύ ευτυχείς” να υποδεχθούν την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Αφγανιστάν.

Οι Γερμανοί πολίτες που ζουν στη χώρα και οι Αφγανοί που έχουν συνεργαστεί με τη Γερμανία στο παρελθόν δεν πρέπει να φοβούνται τους Ταλιμπάν και δεν θα υπάρξουν προβλήματα, δήλωσε ο Μουτζαχίντ. Όσοι από αυτούς θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα θα πρέπει να ακολουθήσουν τη νόμιμη οδό, πρόσθεσε.

Ο γερμανικός στρατός απομάκρυνε περισσότερους από 5.000 ανθρώπους από το αεροδρόμιο της Καμπούλ στα τέλη Αυγούστου, αλλά χιλιάδες πρώην τοπικοί υπάλληλοι και οι οικογένειές τους εξακολουθούν να βρίσκονται στη χώρα. Το Βερολίνο έχει υποσχεθεί να τους απεγκλωβίσει.

Ο διορισμένος πρεσβευτής της Γερμανίας στην Καμπούλ, ο Μάρκους Πότσελ, διαπραγματεύεται με τους Ταλιμπάν στη Ντόχα για να επιτύχει την ασφαλή διέλευσή τους.

Πηγή: MSN.com

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.