Τεχνίτες μηνύουν το Μόναχο λόγω της αύξησης των τελών στάθμευσης

Είναι νόμιμο οι επιχειρήσεις τους να πληρώνουν 720 αντί για 265 ευρώ το χρόνο για μια άδεια στάθμευσης; Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο διευκρινίζει το θέμα αυτό με νομική γνωμοδότηση.

Όταν πρόκειται για τις άδειες στάθμευσης, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, Franz Xaver Peteranderl, δεν αστειεύεται.

Το γεγονός ότι η πόλη έχει επιβάλει μαζική αύξηση των τελών για τις άδειες στάθμευσης στις βιοτεχνικές επιχειρήσεις από την 1η Φεβρουαρίου 2022 εξακολουθεί να τον αναστατώνει.

Το κόστος των αδειών στάθμευσης έχει σχεδόν τριπλασιαστεί

720 αντί για 265 ευρώ οφείλονται πλέον ετησίως. Αυτά είναι πολλά χρήματα για έναν αυτοαπασχολούμενο. Οι επιχειρήσεις που επισκέπτονται στους πελάτες τους στην πόλη με πολλές δεκάδες αυτοκίνητα (όπως οι μεγαλύτερες εταιρείες καθαριότητας από τη γύρω περιοχή) πρέπει να πληρώσουν πολλά για να παρκάρουν τα οχήματά τους.

Πολωνός καθηγητής πρέπει να πληρώσει 3.000 ευρώ λόγω ομοφοβίας

“Ωστόσο”, λέει ο Peteranderl, “ο αριθμός των θέσεων στάθμευσης δεν έχει αυξηθεί, το αντίθετο μάλιστα”. Η αναζήτηση θέσεων στάθμευσης κοστίζει στις εταιρείες όλο και περισσότερο χρόνο κάθε μέρα, γεγονός που καθιστά τις παραγγελίες πιο ακριβές για τους πελάτες.

“Έχουμε πλέον αναθέσει μια νομική γνωμοδότηση”, εξηγεί ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, “και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο δήμος να έχει υπερβάλει με την αύξησή του και αυτό να επιβεβαιωθεί στο δικαστήριο”.

Θα ακολουθήσει μήνυση για τη νομική γνωμοδότηση;

Πέρυσι, σύμφωνα με το KVR, η πόλη εξέδωσε 14.500 άδειες στάθμευσης βιοτεχνών. Δεν είναι ακόμη δυνατό να πούμε πώς έχει αλλάξει ο αριθμός από τον Φεβρουάριο. Σε κάθε περίπτωση, η έκθεση θα είναι έτοιμη σε δύο εβδομάδες. Ο Peteranderl δήλωσε: “Κρατάμε ανοιχτό το ενδεχόμενο υποβολής αγωγής”.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.