Τεχνολογία: Έρχεται αποστολή φαρμάκων με drone στη Βαυαρία;

Στο Creußen, φάρμακα μεταφέρθηκαν δοκιμαστικά με drone την Τρίτη. Η ένωση Oberfranken Offensiv παρουσίασε μια τέτοια πτήση με drone στο αθλητικό γήπεδο Creußen στην περιοχή Bayreuth.

Σύμφωνα με την ένωση, τα drone θα μπορούσαν να βοηθήσουν ασθενείς σε καραντίνα, για παράδειγμα, οι οποίοι δεν επιτρέπεται να βγουν από τα σπίτια τους.

Οι ηλικιωμένοι και οι λιγότερο κινητικοί άνθρωποι θα μπορούσαν επίσης να γλιτώσουν την επίσκεψη στο φαρμακείο.

Η ένωση Oberfranken Offensiv είναι μια ένωση δήμων, ενώσεων, πρωτοβουλιών, εταιρειών και ιδιωτών της Άνω Φραγκονίας που θέλουν να προωθήσουν την ανάπτυξη της περιοχής.

Σύμφωνα με την Oberfranken Offensiv, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που παρουσιάστηκε στο Creußen ζυγίζει πέντε κιλά, έχει εμβέλεια 15 χιλιομέτρων και μπορεί να μεταφέρει βάρος έως ένα κιλό.

Σε περίπου δύο έως τρία χρόνια, οι φαρμακοποιοί θα πρέπει να είναι σε θέση να το χρησιμοποιούν για την παράδοση φαρμάκων, δήλωσε.

Ήδη από τα μέσα του 2023, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναμένεται να μεταφέρουν φάρμακα από το ένα νοσοκομείο στο άλλο.

Η επίδειξη drone στο Creußen ήταν μέρος του έργου “Ψηφιακό δίκτυο υγείας Άνω Φραγκονίας” που ανέθεσε το βαυαρικό υπουργείο Οικονομικών.

Πρότυπες δοκιμές για τη διανομή φαρμάκων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και σε άλλες περιοχές της Γερμανίας.

Την περασμένη εβδομάδα, για παράδειγμα, πραγματοποιήθηκαν δοκιμαστικές πτήσεις στο αεροδρόμιο Magdeburg-Cochstedt στη Σαξονία-Άνχαλτ.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.