Τέλος η υποχρεωτική καραντίνα σε Βαυαρία και Βάδη-Βυρτεμβέργη

Τα άτομα που έχουν μολυνθεί από το Covid-19 στη Βαυαρία και τη Βάδη-Βυρτεμβέργη δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένα να μπαίνουν σε απομόνωση από την Τετάρτη.

“Τα προστατευτικά μέτρα για όσους βρίσκονται θετικοί σε τεστ Covid θα αντικαταστήσουν την υποχρεωτική απομόνωση”, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας της Βαυαρίας Κλάους Χόλετσεκ (CSU).

Η υποχρέωση χρήσης μάσκας και η απαγόρευση εισόδου, για παράδειγμα σε ιατρικές και νοσηλευτικές εγκαταστάσεις, θα εξακολουθεί να απαιτείται για όποιον έχει μολυνθεί και βρεθεί θετικός στο Covid-19 από την Τετάρτη.

Απομόνωση – Μάσκες – Τεστ: Τι ισχύει στη Γερμανία;

Στη γειτονική Βάδη-Βυρτεμβέργη, οι μολυσμένοι θα πρέπει επίσης να φορούν μάσκες εκτός των σπιτιών τους για πέντε ημέρες, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Υγείας της Στουτγάρδης.

“Βασικά, αν είστε άρρωστοι και έχετε συμπτώματα, θα πρέπει επίσης να μείνετε στο σπίτι και να πάρετε αναρρωτική άδεια, όπως ακριβώς και πριν”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Βάδης-Βυρτεμβέργης Manne Lucha των Πρασίνων.

Ο Χόλετσεκ υπερασπίστηκε την απόφαση για την άρση της απαίτησης απομόνωσης, λέγοντας ότι τα νέα μέτρα προστασίας ελήφθησαν σε συνεννόηση με ειδικούς.

“Αυτό που είναι σαφές είναι ότι δεν αφήνουμε ελεύθερη την πανδημία”, είπε, προσθέτοντας ότι οι νέοι κανονισμοί αποτελούν μια ισορροπία μεταξύ της προσωπικής ευθύνης και της προστασίας των ευάλωτων ομάδων ανθρώπων.

Το Γερμανικό Ίδρυμα Προστασίας Ασθενών, ωστόσο, επέκρινε τους κανονισμούς ως “αντιφατικούς” και “χαοτικούς”, διερωτώμενο πώς θα εφαρμοστούν αποτελεσματικά.

Οι εκπρόσωποι των βαυαρικών ενώσεων εκπαιδευτικών ζήτησαν σαφείς και εφαρμόσιμους κανόνες, καθώς και σαφή ορισμό του τι σημαίνει “άρρωστος” ή “μεταδοτικός”.

Το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Παιδείας του Μονάχου είχαν προηγουμένως ανακοινώσει ότι “όποιος είναι άρρωστος δεν πηγαίνει στο σχολείο”.

Το Οικονομικό Γνωμοδοτικό Συμβούλιο της Βαυαρίας, από την άλλη πλευρά, χαρακτήρισε τον τερματισμό της απαίτησης απομόνωσης “το σωστό βήμα την κατάλληλη στιγμή”.

Τα δύο νότια κρατίδια, καθώς και η Έσση και το Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, είχαν ανακοινώσει ότι θα καταργούσαν την απαίτηση απομόνωσης την περασμένη εβδομάδα.

Η Έσση άφησε ανοιχτή την ακριβή ημερομηνία της αλλαγής του κανόνα. Στο βορειότερο κρατίδιο της Γερμανίας, το Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, το οποίο έχει επίσης ανακοινώσει ότι θα τερματίσει την υποχρέωση χρήσης μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς από τον Ιανουάριο, η απαίτηση απομόνωσης αναμένεται να αρθεί την Πέμπτη.

Θα απαλλαγούν τα γερμανικά κρατίδια από τις μάσκες στα ΜΜΜ;

Από την Τετάρτη, η Βαυαρία είχε 7ήμερη επίπτωση 140 κρουσμάτων ανά 100.000 άτομα, ενώ η Βάδη-Βυρτεμβέργη είχε 7ήμερη επίπτωση 157, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch. Σε ολόκληρη τη Γερμανία, η εβδομαδιαία επίπτωση ανέρχεται σε 204.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης