Τέλος η νυχτερινή απαγόρευση στη Στουτγάρδη

Το ομοσπονδιακό φρένο έκτακτης ανάγκης στη Στουτγάρδη άρθηκε – το πρώτο βήμα τέθηκε πλέον σε ισχύ και επιτρέπει χαλαρώσεις στην πρωτεύουσα της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Οι πολίτες της Στουτγάρδης μπορούν να απολαμβάνουν πλέον χαλαρώσεις των μέτρων από την Πέμπτη, 27 Μαΐου: Αφού τα εστιατόρια και τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά για πάνω από έξι μήνες, η ζωή επέστρεψε και πάλι στο κέντρο της Στουτγάρδης.

Το ομοσπονδιακό φρένο έκτακτης ανάγκης άρθηκε και το άνοιγμα εστιατορίων, ξενοδοχείων καθώς και πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εγκαταστάσεων προβλέπεται να ξεκινήσει υπό όρους στην πρωτεύουσα της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Προϋπόθεση για την άρση του ομοσπονδιακού φρένου έκτακτης ανάγκης είναι ότι οι αριθμοί κρουσμάτων παραμένουν κάτω από 100 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους για πέντε συνεχόμενες ημέρες.

Στις 22 Μαΐου, η Στουτγάρδη έπεσε και παρέμεινε κάτω από το 100 – ο δείκτης επίπτωσης στην περιοχή της Στουτγάρδης είναι σήμερα στο 64,9 (26 Μαΐου). Επομένως, το πρώτο βήμα για ανοίγματα τέθηκε σε ισχύ την Πέμπτη, 27 Μαΐου.

Αυτό επιτρέπει διευκολύνσεις. Η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, για παράδειγμα, δεν ισχύει πλέον στη Στουτγάρδη. Ωστόσο, εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ σε δημόσιους χώρους και δρόμους μεταξύ 10 μ.μ. και 6 π.μ.

Η απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ παρατάθηκε έως και στις 25 Ιουνίου. Εκτός από τις περιοχές που είναι ήδη γνωστές, η απαγόρευση ισχύει τώρα και γύρω από το Römerkastell και το εκκλησάκι στο Rotenberg.

Για να επιτραπούν περαιτέρω ανοίγματα, οι εγκαταστάσεις πρέπει να διαμορφώσουν ένα σχέδιο υγιεινής. Τα στοιχεία επικοινωνίας των επισκεπτών και των πελατών θα πρέπει να τεκμηριώνονται και ο αριθμός των ατόμων να είναι περιορισμένος.

Επιπλέον, κάθε άτομο θα πρέπει να προσκομίζει αρνητικό τεστ. Εξαιρούνται τα παιδιά έως και 5 ετών καθώς και εμβολιασμένα όπως και αναρρωμένα άτομα.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.