Τέλος στο lockdown για τις γάτες σε πόλη της Βάδης-Βυρτεμβέργης

Οι ιδιοκτήτες γατών σε μια γερμανική πόλη μπορούν και πάλι να αφήσουν τα κατοικίδιά τους ελεύθερα σε εξωτερικούς χώρους μετά από τρεις μήνες ενός ειδικού lockdown που αφορούσε μόνο τα συγκεκριμένα ζώα.

Ο λόγος για την πόλη Walldorf, στα νοτιοδυτικά, όπου οι κάτοικοι που είχαν γάτες έλαβαν εντολή τον Μάιο να τις κρατήσουν σε εσωτερικούς χώρους ώστε να προστατευτεί ένα απειλούμενο είδος πτηνού.

Τα περιοριστικά μέτρα επιβλήθηκαν καθώς οι αρχές ήθελαν να προστατεύσουν τον τοπικό πληθυσμό του λεγόμενου λοφιοφόρου κορυδαλλού, λέγοντας ότι το είδος κινδυνεύει και από τις οικόσιτες γάτες.

Μόλις τρία ζευγάρια αναπαραγωγής του πτηνού αυτού είχαν μείνει στην πόλη του Walldorf.

Οι γάτες επιτρεπόταν να βγουν έξω μόνο εάν κρατούνταν με λουρί που δεν υπερέβαινε τα δύο μέτρα.

Στο ενδεχόμενο που κάποια γάτα εντοπιζόταν να κυκλοφορεί ελεύθερη ο ιδιοκτήτης θα βρισκόταν αντιμέτωπος με πρόστιμο.

Παράλληλα, αν κάποια γάτα τραυμάτιζε η σκότωνε κάποιο από τα προστατευόμενα πτηνά, τότε ο ιδιοκτήτης έπρεπε να πληρώσει πρόστιμο έως 50.000 ευρώ.

Ακτιβιστές επέκριναν τα περιοριστικά μέτρα, λέγοντας ότι θα βλάψουν την ευημερία των γατών. Ωστόσο, τόνισαν ότι υποστηρίζουν και εκείνοι τις προσπάθειες για την προστασία των κορυδαλλών.

Πηγή: LIFO | Με πληροφορίες από BBC

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.