Τέλος οι μάσκες στα σούπερ μάρκετ – καταστήματα στη Γερμανία

Όσοι ψωνίζουν από σούπερ μάρκετ και εκπτωτικά καταστήματα στη Γερμανία δεν θα χρειάζεται πλέον να φορούν μάσκα από την επόμενη εβδομάδα.

Μετά το Edeka και το Globus, το Rewe ανακοίνωσε επίσης την Πέμπτη ότι δεν θα κάνει χρήση του σπιτιού του αμέσως μετά το τέλος των κυβερνητικών ρυθμίσεων.

Οι εταιρείες θα μπορούσαν να συνεχίσουν να επιβάλλουν τη χρήση μάσκας στις εγκαταστάσεις τους – αλλά αυτό δεν θεωρείται ότι μπορεί να εφαρμοστεί στον κλάδο.

Εφόσον δεν υπάρχουν άλλες επίσημες ρυθμίσεις, οι αγορές από το Rewe και την εκπτωτική θυγατρική Penny θα είναι δυνατές χωρίς μάσκα, δήλωσε εκπρόσωπος του Rewe. Αυτό ισχύει επίσης για την αλυσίδα Toom, η οποία επίσης ανήκει στον όμιλο.

Η χρήση μάσκας είχε εισαχθεί ως προστατευτικό μέτρο κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το Lidl και το Aldi κατέστησαν επίσης σαφές την Πέμπτη ότι οι πελάτες τους σύντομα δεν θα χρειάζεται πλέον να φορούν μάσκες.

Δείτε επίσης

Από την Κυριακή, θα καταργηθεί η υποχρέωση χρήσης μάσκας – τότε θα μπορεί κανείς να ψωνίζει σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και αεροδρόμια σε σούπερ μάρκετ που είναι ανοιχτά και τις Κυριακές.

Ωστόσο, υπάρχουν επίσης εκκλήσεις προς τους πελάτες να φορούν εθελοντικά μάσκες στο μέλλον.

Εκπρόσωπος του Edeka δήλωσε: “Σε γενικές γραμμές, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι συνιστούμε να φοράτε μάσκες όταν επισκέπτεστε τα καταστήματά μας για την προστασία των πελατών μας και την προστασία των υπαλλήλων μας”.

Η εταιρεία λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών ειδών Mediamarkt Saturn έκανε παρόμοιο σχόλιο.

Ορισμένες φορές υπάρχουν φόβοι μεταξύ των εργαζομένων ότι η χαλάρωση θα μπορούσε να αυξήσει τη συχνότητα των λοιμώξεων στα καταστήματα. Οι εργοδότες τονίζουν ότι εξακολουθούν να λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη την προστασία της υγείας του προσωπικού.

Τα απολυμαντικά στις εισόδους των καταστημάτων και τα πάνελ από πλεξιγκλάς στις ταμειακές μηχανές ή στα γραφεία πληροφοριών θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται, όπως αρκετές εταιρείες.

Σημείωση: Για κατοίκους του Αμβούργου, Κάτω Σαξονία και Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, παρακαλούμε, ενημερωθείτε από τις ιστοσελίδες των κρατιδίων σας σχετικά με τα μέτρα που ισχύουν.

Πηγή: abendzeitung-muenchen.de

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.