Έρχεται τέλος στα όρια υγρών στο αεροδρόμιο του Μονάχου;

Από το 2006, είναι μόνιμος σύντροφος στα αεροπορικά ταξίδια: η μικρή, διαφανής πλαστική σακούλα με μέγιστη χωρητικότητα ενός λίτρου. Περιέχει υγρά έως 100ml κατ’ ανώτατο όριο που μπορούν να μεταφέρονται σε χειραποσκευές. Αρκετά άβολο για τους ταξιδιώτες – αλλά αυτό μπορεί να αποτελέσει παρελθόν από το 2023.

Ο σαρωτής έχει ήδη δοκιμαστεί στον τερματικό σταθμό 2 του αεροδρομίου του Μονάχου επί τρία χρόνια. Με το σύστημα ασφαλείας υψηλής τεχνολογίας, είναι επίσης δυνατή η σάρωση υγρών που βρίσκονται σε βαλίτσες ή σακίδια.

Το πλεονέκτημα για τους ταξιδιώτες: Δεν χρειάζεται πλέον να στέλνουν τα υγρά ξεχωριστά στον έλεγχο ασφαλείας, αλλά μπορούν να τα αφήνουν τοποθετημένα στις δικές τους αποσκευές. Οι φορητοί υπολογιστές και άλλες συσκευές μπορούν επίσης να παραμείνουν στη βαλίτσα.

Αυτό οδηγεί σε σημαντική εξοικονόμηση χρόνου: με τους νέους σαρωτές, 160% περισσότεροι επιβάτες θα μπορούν να ελέγχονται στον ίδιο χρόνο.

Εν τω μεταξύ, έχει αποφασιστεί ότι το αεροδρόμιο του Μονάχου θα μετατραπεί πλήρως σε αερομεταφορέα CT από το 2023.

Σύμφωνα με το αεροδρόμιο, με τον τρόπο αυτό θα καταργηθεί επίσης το όριο των 100ml υγρών.

Νέοι σαρωτές θα είναι επίσης διαθέσιμοι στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης φέτος. Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν και πότε οι συσκευές θα χρησιμοποιηθούν και σε άλλα γερμανικά αεροδρόμια.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.