Τέλος της νυχτερινής απαγόρευσης; Έντονη αντιπαράθεση στη Βαυαρία

Έρχεται η άρση της απαγόρευσης της νυχτερινής κυκλοφορίας και στη Βαυαρία;

Η αντιπολίτευση και οι Ελεύθεροι Ψηφοφόροι δεν θεωρούν πλέον το μέτρο κατάλληλο λόγω του μειωμένου αριθμού μολύνσεων στο κρατίδιο της Βαυαρίας – αλλά ο Υπουργός Υγείας θέλει να το διατηρήσει.

Η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας στη Βαυαρία κλονίζεται. Όχι μόνο η αντιπολίτευση, αλλά και ο κοινοβουλευτικός διευθυντής Fabian Mehring ζήτησαν την Τρίτη την άρση της απαγόρευσης εξόδου μετά τις 21:00 χωρίς σημαντικό λόγο: Ο κανονισμός πρέπει να είναι επανεξεταστεί, είπε ο Mehring.

Πτώση αριθμών κρουσμάτων: Ο Aiwanger πιστεύει ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας δεν είναι πλέον κατάλληλη

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Hubert Aiwanger είπε ενόψει των μειωμένων αριθμών κρουσμάτων στη Βαυαρία: “Κατά τη γνώμη μου, η απαγόρευση της κυκλοφορίας δεν είναι πλέον κατάλληλη.

Ο υπουργός Υγείας Klaus Holetschek (CSU) θέλει να τηρήσει το μέτρο, όπως και ο πρωθυπουργός Markus Söder (CSU).

“Οι νυχτερινές απαγορεύσεις κυκλοφορίας στη Βαυαρία πρέπει να καταργηθούν”, δήλωσε την Τρίτη η αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων Katharina Schulze.

Ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Horst Arnold συμφώνησε ότι δεν είναι κατάλληλο για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Η αρχική σκέψη – το ότι δηλαδή ολόκληρη η Βαυαρία είναι ένα hotspot με συχνότητα σε όλο το κρατίδιο άνω του 200 – δεν ισχύει πλέον.

Το FDP θέλει να λάβει νομική δράση κατά των απαγορεύσεων κυκλοφορίας εάν είναι απαραίτητο

Οι Ελεύθεροι Ψηφοφόροι είχαν ήδη ανακοινώσει ότι θα αναλάβουν νομική δράση κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Εάν αυτή παραταθεί μετά τις 14 Φεβρουαρίου.

Ο βουλευτής του FDP Ντομίνικ Σπίτζερ περιέγραψε για άλλη μια φορά το μέτρο ως “συμβολική πολιτική”.

Τη Δευτέρα, το Διοικητικό Δικαστήριο της Βάδης-Βυρτεμβέργης ανέτρεψε την απαγόρευση κυκλοφορίας που ίσχυε εκεί. Υποθέτει ότι μετά την απόφαση αυτή, η βαυαρική απαγόρευση δεν θα μπορούσε πλέον να τηρηθεί, δήλωσε ο Άρνολντ, του οποίου οι συνεργάτες απαιτούν επίσης χαλάρωση των περιορισμών επαφών: Έως πέντε άτομα από το πολύ δύο νοικοκυριά θα πρέπει να μπορούν να συναντηθούν ξανά.

Σε απόφαση της 12ης Ιανουαρίου, το Βαυαρικό Διοικητικό Δικαστήριο αρνήθηκε να καταργήσει τη γενική απαγόρευση εξόδου από το σπίτι μεταξύ 9 μ.μ. και 5 π.μ. “Ένας νυχτερινός περιορισμός εξόδου θα χρησιμεύσει για περαιτέρω μείωση του αριθμού των απαραίτητων επαφών”, δήλωσαν οι δικαστές.

Ωστόσο, τη στιγμή της απόφασης, το δικαστήριο έλαβε υπόψη ένα πολύ υψηλότερο ποσοστό μόλυνσης.

Μετά από 14 εβδομάδες lockdown, οι πολίτες “δικαιούνται στρατηγική εξόδου”

Μετά από 14 εβδομάδες lockdown, οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα για μια στρατηγική εξόδου. Το FDP παρουσίασε ένα βήμα προς βήμα σχέδιο που προβλέπει τη χαλάρωση ορισμένων επιπέδων του δείκτη επίπτωσης.

Ωστόσο, ο ιός δεν συμμορφώνεται με μια πολιτική ατζέντα. “Δεν μπορούμε να σχεδιάσουμε καλά, πρέπει να κατευθυνθούμε ανάλογα με τις εξελίξεις”.

Ο υπουργός Υγείας Holetschek είχε εκφραστεί με μεγαλύτερη σαφήνεια στο “Morgenmagazin”: “Η απαγόρευση της κυκλοφορίας είναι ένα στοιχείο μιας συνολικής ιδέας για την αποφυγή επαφών και τη διακοπή της κινητικότητας”, είπε. “Και από την άποψή μου, λειτουργεί επίσης, όπως όλα τα μέτρα, διαφορετικά οι τιμές επίπτωσης δεν θα πέσουν.”

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Γερμανία τελευταίος!

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου πρώτός.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.