Τεράστια οικονομική διαμάχη για εκατομμύρια σε κλινικές του Μονάχου

Η ανακαίνιση των νοσοκομείων του Μονάχου πρόκειται τελικά να είναι πολύ πιο ακριβή από το αναμενόμενο.

Πλέον επικρατεί διαμάχη στο δημαρχείο σχετικά με το ζήτημα σχετικά με το από πού θα πρέπει να προέρχονται αυτά τα χρήματα.

Τα νοσοκομεία της πόλης είναι χρεωμένα: Λείπουν τουλάχιστον 365,2 εκατομμύρια ευρώ. Επειδή οι ανακαινίσεις και τα νέα κτίρια είναι πολύ πιο ακριβά.

Μόνο τα εργοτάξια στο Bogenhausen, το Harlaching και το Schwabing κοστίζουν ένα δισεκατομμύριο ευρώ – 136 εκατομμύρια ευρώ περισσότερο από ό,τι θεωρούσε ο δήμος το 2020. Αυτό προκύπτει από ένα μη δημόσιο έγγραφο που είναι διαθέσιμο στην εφημερίδα AZ.

Υπάρχει συμφωνία μεταξύ των μεγάλων κομμάτων του δημοτικού συμβουλίου του Μονάχου ότι τα εργοτάξια πρέπει να ολοκληρωθούν και οι κλινικές να μην ιδιωτικοποιηθούν.

Ωστόσο, ξέσπασε διαφωνία σχετικά με το ερώτημα από πού πρέπει να πάρει τα χρήματα η München Klinik, δηλαδή η εταιρεία που διαχειρίζεται τις κλινικές του Μονάχου.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την Τρίτη ότι η München Klinik θα πρέπει να δανείσει το ποσό των 141,1 εκατομμυρίων ευρώ. Από την άλλη πλευρά, η πόλη πρέπει να βοηθήσει – με 224,1 εκατομμύρια ευρώ.

Το CSU το επέκρινε έντονα αυτό. Από την άποψη του Hans Theiss, η πόλη θα έπρεπε να παρέχει στις κλινικές το απαραίτητο κεφάλαιο.

Φοβάται ότι μια μέρα η München Klinik δεν θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τα δάνεια: “Τι θα συμβεί αν μέχρι τότε έχουμε ξοδέψει όλα τα χρήματα σε άλλα έργα, όπως ποδηλατόδρομους;”

Προφανώς, το χρηματοοικονομικό τμήμα έχει επίσης αμφιβολίες ότι η München Klinik θα επιτύχει τους οικονομικούς της στόχους. Αυτό μπορεί να διαβαστεί σε πολλά σημεία στο μυστικό σχέδιο ψηφίσματος.

Υπάρχει επίσης έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ της κλινικής και της πόλης: Μέχρι το τέλος του 2020, το οικονομικό τμήμα πίστευε ότι η ανακαίνιση της κλινικής Neuperlach ολοκληρώθηκε. Στην πραγματικότητα, έλειπαν άλλα 64 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, ο δημοτικός σύμβουλος του SPD Klaus Peter Rupp θεωρεί ότι η απόφαση είναι σωστή: “Και άλλες εταιρίες δανείζονται επίσης”.

Επιπλέον, ο δήμος δεν θα μπορούσε να επιδοτήσει την επιχείρηση επ’ αόριστον, διαφορετικά θα παραβίαζε την κοινοτική νομοθεσία περί ανταγωνισμού.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.