Τεστ αντισωμάτων: Σχεδιάζεται στην Ελβετία, υπάρχει ήδη στην Αυστρία

Όσοι έχουν αναρρώσει και δεν θέλουν να εμβολιαστούν θα πρέπει να μπορούν να προσκομίσουν τεστ αντισωμάτων. Ήδη κοινή πρακτική στην Αυστρία, που έρχεται από αύριο και στην Ελβετία.

Πολλοί άνθρωποι επηρεάζονται

Πολλοί άνθρωποι έχουν αναρρώσει εδώ και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ή δεν έχουν θετικό τεστ PCR για διάφορους λόγους. Οι θιγόμενοι δεν μπορούν έτσι να λάβουν πιστοποιητικό Covid.

Αλλά τώρα αυτό πρόκειται να αλλάξει: Την περασμένη Τετάρτη, ανακοινώθηκε ότι τα άτομα με θετικό τεστ αντισωμάτων θα πρέπει να λαμβάνουν πιστοποιητικό και στην Ελβετία. “Θέλουμε να διευκολύνουμε την πρόσβαση στο πιστοποιητικό”, δήλωσε ο ομοσπονδιακός σύμβουλος Alain Berset.

Στην Αυστρία, αυτό συμβαίνει ήδη: όσοι μπορούν να παρουσιάσουν θετικό τεστ αντισωμάτων λαμβάνουν το πιστοποιητικό. Ο Ralf Lorbeg από το Τιρόλο είναι ένας από αυτούς. Βρέθηκε θετικός τον Φεβρουάριο.

Τώρα πρέπει να κάνει εξετάσεις αίματος κάθε τρεις μήνες σε αναγνωρισμένο εργαστήριο. “Δόξα τω Θεώ, είναι δυνατόν στην Αυστρία να κάνει κανείς ένα τεστ αντισωμάτων και στη συνέχεια λαμβάνει ένα πιστοποιητικό για 90 ημέρες”.

Οι ερευνητές του Ιατρικού Πανεπιστημίου του Ίνσμπρουκ μελέτησαν τα αντισώματα από πολύ νωρίς. Η Janine Kimpel ηγήθηκε μελετών μεγάλης κλίμακας, που διεξήχθησαν μετά τα κρούσματα στο Ischgl. “Νομίζω ότι η αυστριακή λύση είναι καλή”, λέει η λοιμωξιολόγος.

“Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι που έχουν αναρρώσει μολύνονται πολύ σπάνια για δεύτερη φορά. Γι’ αυτό μπορούμε να υποθέσουμε ότι τα αντισώματα προστατεύουν πολύ καλά και πιθανότατα προστατεύουν επίσης για σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα”, λέει η επιστήμονας.

Απόκτηση και ισχύς του πιστοποιητικού Covid στην Ελβετία

Από τις 16 Νοεμβρίου 2021, τα πιστοποιητικά Covid μπορούν επίσης να εκδίδονται σε άτομα που μπορούν να αποδείξουν με τρέχουσα θετική εξέταση αντισωμάτων ότι έχουν αναρρώσει και έχουν επαρκή αντισώματα. Το πιστοποιητικό ισχύει για 90 ημέρες και μόνο στην Ελβετία.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.