Υποχρεωτικά τεστ και για εμβολιασμένους μαθητές στη Βαυαρία

Τώρα είναι οριστικό: Τα τακτικά υποχρεωτικά τεστ στα σχολεία της Βαυαρίας θα ισχύουν και για τους εμβολιασμένους και αναρρώσαντες μαθητές μετά τις διακοπές. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της τροποποιημένης διάταξης για την καταπολέμηση της πανδημίας που εξέδωσε την Πέμπτη το βαυαρικό υπουργείο Υγείας.

Μέχρι τώρα, οι μαθητές που είχαν εμβολιαστεί δύο φορές απαλλάσσονταν από την υποχρέωση τακτικών τεστ – δηλαδή τρεις φορές την εβδομάδα.

Με το τροποποιημένο διάταγμα, το υπουργείο εφαρμόζει επίσης την απόφαση σχετικά με τους περιορισμούς επαφών μετά τα Χριστούγεννα, όπως ανακοινώθηκε:

Από τις 28 Δεκεμβρίου και μετά, επιτρέπεται να συναντώνται ιδιωτικά το πολύ δέκα εμβολιασμένα και αναρρωμένα άτομα – αυτό ισχύει για ιδιωτικές συγκεντρώσεις.

Εάν υπάρχει έστω και ένα ανεμβολίαστο άτομο, ισχύουν ούτως ή άλλως ακόμη αυστηρότεροι κανόνες επαφής: Στη συνέχεια, επιτρέπονται μόνο οι συναντήσεις μελών ενός νοικοκυριού με το πολύ δύο μέλη ενός άλλου νοικοκυριού.

Όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, τα παιδιά κάτω των 14 ετών εξαιρούνται από την καταμέτρηση, όπως συμφωνήθηκε στο ψήφισμα.

Αυτό σημαίνει κάποια χαλάρωση για τη Βαυαρία: μέχρι τώρα, μόνο τα παιδιά ηλικίας έως δώδεκα ετών και τριών μηνών εξαιρούνταν από την καταμέτρηση.

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.