Άποψη ειδικών: Θα είναι παγωμένος ο Νοέμβριος στη Γερμανία;

Όπως προβλέπει η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD), ένα σύστημα χαμηλών πιέσεων πάνω από τον Κόλπο της Γένοβας που κινείται προς την Κεντρική Ευρώπη θα προκαλέσει την κίνηση ψυχρότερων αερίων μαζών προς εμάς τις επόμενες ημέρες. Αυτά μπορεί να φέρουν βροχές, ακόμη και χιόνι στις Άλπεις.

Οι θερμοκρασίες τον Νοέμβριο θα μπορούσαν επίσης να πέσουν κατακόρυφα, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις του wetter.de.

Όπως δήλωσε ο εμπειρογνώμονας καιρού Patrick Panke στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTL, “οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις βλέπουν κάτι περισσότερο από μια σημαντικά πολύ κρύα πορεία κατά το πρώτο μισό του μήνα”.

Πιθανό παγωμένο έδαφος στη Γερμανία

Σύμφωνα με ένα γράφημα που δημοσιεύθηκε στην πύλη wetter.de και δείχνει μια πρόβλεψη 42 ημερών για τη θερμοκρασία και τις βροχοπτώσεις, η θερμοκρασία θα πέσει από περίπου έντεκα βαθμούς στις αρχές Νοεμβρίου σε μείον δύο βαθμούς μέχρι το τέλος του μήνα.

Όπως προβλέπει το wetterprognose-wettervorhersage.de, οι θερμοκρασίες θα “πέσουν στους -2 έως +8 βαθμούς μέχρι τις 17 Νοεμβρίου”, με “αναμενόμενο μόνιμο παγετό”.

Στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένονται ήδη χαμηλές θερμοκρασίες έως και μείον δώδεκα βαθμούς, που θυμίζουν περισσότερο τον καιρό του Φεβρουαρίου.

“Δεν μπορώ να θυμηθώ να κάνει τόσο κρύο στις αρχές Δεκεμβρίου, τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια”, συνεχίζει ο μετεωρολόγος Panke στο wetter.de.

Ωστόσο, οι ειδικοί του wetter.de δεν αναμένουν χιόνι (σε χαμηλά υψόμετρα), καθώς ο αέρας αναμένεται να είναι πολύ ξηρός στις αρχές Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τη Merkur, οι προβλέψεις βασίζονται σε υπολογισμούς του μοντέλου ECMWF για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.