Θα φέρει η ενεργειακή κρίση περιορισμούς στην κυκλοφορία;

Με εισήγησή του, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας προτείνει περιορισμούς στην κυκλοφορία ώστε να περιοριστεί η κατανάλωση ορυκτών καυσίμων και να μετριαστούν οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης.

Λύση στο ενεργειακό αδιέξοδο που προκαλεί η εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία αναζητά ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας, προτείνοντας ακόμα και τον περιορισμό στην κυκλοφορία οχημάτων ώστε να περιοριστεί διεθνώς η κατανάλωση και ως εκ τούτου η ζήτηση ορυκτών καυσίμων.

Το πλάνο του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας περιλαμβάνει δέκα ενέργειες οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν στην εξοικονόμηση 2,7 εκατομμυρίων βαρελιών αργού πετρελαίου ημερησίως.

1. Μείωση της μέγιστης επιτρεπόμενης ταχύτητας κίνησης στους αυτοκινητόδρομους τουλάχιστον κατά 10 χλμ./ώρα. – Εξοικονόμηση 240 χιλιάδες βαρέλια/ημέρα από επιβατικά οχήματα και 140 χιλ. βαρέλια/ημέρα από φορτηγά οχήματα

2. Εργασία από το σπίτι τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα – Εξοικονόμηση 170 χιλ. βαρέλια/ημέρα

3. Απαγόρευση κυκλοφορίας στις πόλεις της Κυριακές – Εξοικονόμηση 95 χιλ. βαρέλια/ημέρα

4. Μείωση τιμής εισιτηρίων σε δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κίνητρα χρήσης/απόκτησης ποδηλάτων και εναλλακτικών μέσων μετακίνησης –Εξοικονόμηση 330 χιλ. βαρέλια/ημέρα

5. Αύξηση της κοινής χρήσης οχημάτων και υιοθέτηση αποδοτικότερων πρακτικών οδήγησης – Εξοικονόμηση 320 χιλ. βαρέλια/ημέρα

6. Χρήση τρένων αντί αεροσκαφών – Εξοικονόμηση 40 χιλ. βαρέλια/ημέρα

7. Αποφυγή άσκοπων επαγγελματικών ταξιδιών – Εξοικονόμηση 260 χιλ. βαρέλια/ημέρα

8. Κίνητρα χρήσης ηλεκτρικών και αποδοτικότερων οχημάτων – Εξοικονόμηση 100 χιλ. βαρέλι/ημέρα

9. Υιοθέτηση αποδοτικότερων πρακτικών οδήγησης από επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών μεταφοράς αγαθών – Εξοικονόμηση 320 χιλ. βαρέλια/ημέρα

10. Περιορισμούς στην κυκλοφορία συμβατικών οχημάτων στους δρόμους των μεγάλων αστικών κέντρων – Εξοικονόμηση 210 χιλ. βαρέλια/ημέρα.

Πηγή: CAR & MOTOR

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.