Θα υπάρχει μείωση στο ωράριο των χριστουγεννιάτικων αγορών;

Θα μειωθούν οι ώρες λειτουργίας της χριστουγεννιάτικης αγοράς; Η βαυαρική πόλη (Weiden) θέλει να εξοικονομήσει ενέργεια

Η ενεργειακή κρίση απασχολεί τη Γερμανία. Η βενζίνη είναι ακριβή, ακόμη και για το φυσικό αέριο ή το ηλεκτρικό ρεύμα πρέπει να βάλεις πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη απ’ ό,τι συνήθως. Ο χειμώνας πλησιάζει.

Και η ενεργειακή κρίση προκαλεί, ως εκ τούτου, ιδιαίτερη ανησυχία – δεν μπορεί να αποκλειστεί ένα μπλακ-άουτ το χειμώνα. Ο σχεδιασμός για ένα πιθανό μπλακ άουτ βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πραγματοποιείται η χριστουγεννιάτικη αγορά στο Weiden – η ενεργειακή κρίση είναι ένα ζήτημα

Μια κοινότητα στην Άνω Βαυαρία σκέφτηκε για λίγο να μη χρησιμοποιεί το φωτισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο το χειμώνα, αλλά στη συνέχεια άλλαξε γνώμη.

Το Ρέγκενσμπουργκ δεν θέλει επίσης να στερηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά σχεδιάζονται και άλλα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας.

Στο Weiden, επίσης, η χριστουγεννιάτικη αγορά θα πραγματοποιηθεί από τις 24 Νοεμβρίου έως τις 23 Δεκεμβρίου, όπως παραδοσιακά έχει προγραμματιστεί.

Ωστόσο, η πόλη έχει ευαισθητοποιηθεί ενόψει της κρίσης και σκέφτεται προσεκτικά τον βαθμό στον οποίο μπορεί να εξοικονομηθεί ενέργεια.

Πιθανή δυνατότητα εξοικονόμησης πόρων:

  • Μείωση των ωρών λειτουργίας
  • Συντόμευση των χρόνων φωτισμού / μείωση του αριθμού των φωτισμένων χριστουγεννιάτικων δέντρων (μόνο ένα αντί για τρία)
  • Μετάβαση σε φωτισμό LED στους πάγκους
  • Μείωση της προσφοράς στο ελάχιστο δυνατό επίπεδο εξοικονόμησης ενέργειας
  • Εξοικονόμηση πόρων στο μουσικό πρόγραμμα
  • Ενθουσιασμός στη Δανία: Πρέπει να σβήσουν τα χριστουγεννιάτικα φώτα για να εξοικονομηθεί ηλεκτρική ενέργεια;

Εξοικονόμηση ενέργειας: Η πόλη Weiden λαμβάνει πολλά μέτρα

Το Weiden έχει ήδη λάβει μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας. Σύμφωνα με την πόλη, τα κτίρια (π.χ. το Παλιό Δημαρχείο) δεν φωτίζονται, οι θερμοκρασίες του νερού στα ιαματικά λουτρά του Weiden και στο Realschulschwimmbad έχουν μειωθεί και οι υπάλληλοι της διοίκησης της πόλης κλήθηκαν να εξοικονομήσουν ενέργεια στους χώρους εργασίας τους.

Η πόλη ασχολείται με το θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας εδώ και χρόνια και ορισμένα πράγματα έχουν ήδη εφαρμοστεί.

Ο φωτισμός των δρόμων, για παράδειγμα, έχει μετατραπεί σε LED, όπως και οι φωτεινοί σηματοδότες.

Επιπλέον, βρίσκονται σε εξέλιξη σχέδια για φωτοβολταϊκά συστήματα για την ίδια την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας της πόλης (σχολείο Pestalozzi, γυμνάσιο Kepler και αθλητικές εγκαταστάσεις σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης).

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.