Σε θερινό lockdown οι γάτες σε πόλη της Βάδης-Βυρτεμβέργης

Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων σε τμήμα μιας πόλης της Βάδης-Βυρτεμβέργης κλήθηκαν να κρατήσουν τις γάτες τους μέσα στο σπίτι μέχρι το τέλος Αυγούστου για να προστατεύσουν απειλούμενα με εξαφάνιση πτηνά.

Οι οικόσιτες γάτες στο Walldorf-Süd, στην περιφέρεια Rhine-Neckar, δεν θα μπορούν να τριγυρίζουν και να απολαμβάνουν την ύπαιθρο αυτό το καλοκαίρι σύμφωνα με το ριζοσπαστικό μέτρο.

Τι πρέπει να ξέρετε για τις αυξήσεις τιμών στα γερμανικά σούπερ μάρκετ

Το γραφείο της περιφέρειας εξέδωσε την εντολή προς τους ιδιοκτήτες γατών το Σαββατοκύριακο σε μια προσπάθεια να προστατευθούν οι κορυδαλλοί, οι οποίοι απειλούνται με εξαφάνιση.

Οι οικόσιτες γάτες στο νότιο τμήμα της πόλης δεν επιτρέπεται να βγουν έξω μέχρι το τέλος Αυγούστου του 2022 – και από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο για τα επόμενα τρία χρόνια, ανέφερε ειδησεογραφικός ιστότοπος της Στουτγάρδης.

Η επιβίωση του είδους εξαρτάται από “την επιβίωση κάθε νεαρού πουλιού”, ανέφερε η περιφέρεια.

Εάν μια γάτα δραπετεύσει, οι ιδιοκτήτες πρέπει να το αναφέρουν στις αρχές και να προσπαθήσουν να επαναφέρουν το κατοικίδιό τους σε εσωτερικό χώρο.

Οι ιδιοκτήτες που παραβιάζουν τους κανόνες μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόστιμο έως και 500 ευρώ.

Και αν μια γάτα σκοτώσει έναν από τους έξι κορυδαλλούς που ζουν στο Walldorf, ο ιδιοκτήτης μπορεί, σύμφωνα με πληροφορίες, να περιμένει πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ.

Ωστόσο, ο Σύλλογος Προστασίας Ζώων Wiesloch-Walldorf δήλωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά κατά της διάταξης αυτής, ανέφερε την Τετάρτη η Rhein-Neckar-Zeitung.

“Παρακαλώ διατηρήστε την ψυχραιμία σας”, ανέφερε απευθυνόμενος στους ιδιοκτήτες γατών ο πρόεδρος του συλλόγου Φόλκερ Στουτζ σε ανακοίνωσή του. “Σας διαβεβαιώνω ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταματήσουμε αυτό το δυσανάλογο μέτρο”.

Ο κορυδαλλός κατατάσσεται στην υψηλότερη κατηγορία κινδύνου στην κόκκινη λίστα των απειλούμενων ειδών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της περιφέρειας.

Το πουλί απειλείται με εξαφάνιση και πέρυσι είχαν απομείνει μόνο τρία ζευγάρια που αναπαράγονταν στο Walldorf, όλα στο νότιο τμήμα της πόλης.

Επειδή τα πουλιά αναπαράγονται στο έδαφος, μπορεί συχνά να πέσουν θύματα γατών. Μετά από μακρά εξέταση, οι αρχές προστασίας της φύσης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι “η παρεμπόδιση των γατών να κυκλοφορούν ελεύθερα στη ζώνη κινδύνου” είναι αναλογική.

Η περιφέρεια δήλωσε ότι επειδή το πτηνό απειλείται με εξαφάνιση “οι γάτες αποτελούν ιδιαίτερη απειλή και το μέτρο είναι κατάλληλο, αναγκαίο και ενδεδειγμένο”.

Οι αρχές συνιστούν οι υπαίθριες γάτες να επανενταχθούν σε οικογένεια ή φίλους που δεν ζουν στην πληγείσα περιοχή για την καθορισμένη περίοδο, ώστε να μπορούν να βγουν στην ύπαιθρο.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.