Θερμαινόμενο μαξιλάρι ενώ προσεύχεστε: Νέο Projekt εκκλησίας

Οι καθολικοί στο Wenkheim (περιφέρεια Main-Tauber) θα περάσουν το χειμώνα ζεστά και άνετα. Με νέα μαξιλάρια καθισμάτων που λειτουργούν με μπαταρίες για τα παγκάρια και πάνελ θέρμανσης στο ιερό του ναού St. Marien, η Αρχιεπισκοπή του Φράιμπουργκ θέλει να κάνει ένα ακόμη, αν και μικρό, βήμα στο δρόμο προς την εξαγγελθείσα κλιματική ουδετερότητα του 2030.

Τα μαξιλάρια καθισμάτων πρέπει να αποθηκεύονται στην είσοδο της εκκλησίας και να χρεώνονται.

“Οι επισκέπτες μπορούν τότε να πάρουν ένα μαξιλάρι καθίσματος εκτός από το υμνολόγιο και να το επιστρέψουν μετά τη λειτουργία”, λέει ο Arno Würzberger, υπεύθυνος κτιρίων της αρχιεπισκοπής.

Προσθέτει ότι τα μαξιλάρια και τα πάνελ καθισμάτων βοηθούν στη θέρμανση της εκκλησίας, η οποία είναι δύσκολο να θερμανθεί, με την ψηλή οροφή και την κακή μόνωση, με πιο στοχευμένο τρόπο.

“Πρόκειται για μια εκκλησία του χωριού που χρησιμοποιείται μόνο μερικές φορές την εβδομάδα”, εξηγεί ο Würzberger.

“Χρησιμοποιούμε την ενέργεια εκεί για δύο ώρες και όχι για μια εβδομάδα”.

Η εκκλησία St. Marien επιλέχθηκε για το πιλοτικό πρόγραμμα, λέει, επειδή το σύστημα θέρμανσης της εκκλησίας είναι ξεπερασμένο.

“Έπρεπε να βρεθεί μια λύση και τώρα είναι 72 μαξιλάρια και όχι ένα νέο, ακριβό σύστημα θέρμανσης”, δήλωσε ο διαχειριστής του κτιρίου. Τα πρώτα μαξιλάρια θα παραδοθούν την Πέμπτη.

Η αλλαγή δεν σχετίζεται άμεσα με την ενεργειακή κρίση, είπε. “Αλλά αυτή τη στιγμή, είναι πιο εύκολο για όλους να κατανοήσουν την απόφασή μας”, ελπίζει ο Würzberger.

Φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.