Θετική παρενέργεια του Covid- Αυτές οι ασθένειες έχουν μειωθεί

Το RKI αναφέρει σημαντικά λιγότερες ασθένειες το 2020 σε σχέση τα προηγούμενα χρόνια. Τα μέτρα κατά της πανδημίας ήταν πιθανώς ένας σημαντικός παράγοντας.

Kassel – Όλος ο κόσμος αντιμετωπίζει τον κορωνοϊό εδώ και σχεδόν ένα χρόνο. Προκειμένου να περιοριστεί η πανδημία, έχουν ήδη θεσπιστεί κανονισμοί όπως περιορισμοί επαφής και απαίτηση χρήσης μάσκας.

Φαίνεται ότι τα μέτρα αποφέρουν επίσης καρπούς στην πρόληψη άλλων ασθενειών, επειδή όπως δείχνουν τώρα μελέτες, οι Γερμανοί ήταν λιγότερο άρρωστοι από ό,τι συνήθως κατά το παρελθόν έτος.

Οι επιστήμονες μπόρεσαν να εξαγάγουν αρχικά συμπεράσματα από το 2020. Είναι πλέον σαφές: Μόνο μία ασθένεια υπερβαίνει τις τιμές των τελευταίων ετών. Στη Γερμανία, για παράδειγμα, περίπου 35% λιγότεροι άνθρωποι αρρώστησαν από γρίπη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Το RKI εξετάζει γνωστές ασθένειες και ανακαλύπτει λιγότερα περιστατικά γρίπης

Ο αριθμός των κρουσμάτων από πολλές άλλες μολυσματικές ασθένειες μειώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid 19 σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια“, δήλωσε η Sonia Boender από το Τμήμα Επιτήρησης του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI) στο Focus Online.

Προκειμένου να εξεταστούν οι πιθανές επιπτώσεις της πανδημίας, οι εμπειρογνώμονες του RKI πραγματοποιούν ανάλυση των γνωστών ασθενειών όπως η φυματίωση, η ηπατίτιδα Ε ή η γρίπη.

Σύμφωνα με αυτό, σχεδόν 140.000 τέτοια περιστατικά αναφέρθηκαν μεταξύ Μαρτίου και Αυγούστου 2020. Με βάση τις τιμές των προηγούμενων ετών, σημειώθηκε μείωση περίπου 35%.

Λιγότερα κρούσματα γρίπης επίσης χάρη στα μέτρα

Σύμφωνα με την ανάλυση, οι αναπνευστικές και γαστρεντερικές παθήσεις μειώθηκαν ιδιαίτερα απότομα. Σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, από την άλλη, μειώθηκαν λιγότερο απότομα, κατά την πανδημία του Covid.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για τη μείωση των αριθμών. Αντίθετα, αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και δεν μπορεί να εξηγηθεί μόνο με ανάλυση δεδομένων.

Σύμφωνα με την Boender, ωστόσο, είναι βέβαιο ότι τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας είχαν αντίκτυπο. Το lockdown, οι κανόνες απόστασης, οι περιορισμοί επαφής, η υγιεινή των χεριών και ιδιαίτερα η εργασία από το σπίτι απέτρεψαν τη μετάδοση παθογόνων, η οποία παρατηρείται σε λιγότερα περιστατικά γρίπης και αναπνευστικών και γαστρεντερικών παθήσεων.

Το πρώτο lockdown απέτρεψε ένα πιθανό κύμα λοιμώξεων γρίπης

Επιπλέον, σύμφωνα με την ειδικό Sonia Boender, είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι οι Γερμανοί μπόρεσαν να ταξιδέψουν πολύ λιγότερο το 2020 λόγω της πανδημίας.

Ως αποτέλεσμα, λόγω Covid, έχουν παρατηρηθεί λιγότερες ασθένειες όπως η ελονοσία, που διαφορετικά διαγιγνώσκονται συχνότερα στους ταξιδιώτες που επιστρέφουν.

Είχε ήδη αποδειχθεί την άνοιξη του 2020 ότι το πρώτο lockdown έθεσε τέλος στο τέλος σε ένα πιθανό κύμα λοιμώξεων γρίπης.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία, τα κρυολογήματα και η γρίπη εμφανίστηκαν επίσης λιγότερο συχνά το φθινόπωρο και το χειμώνα 2020 από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια.

Αλλά δεν είναι κάθε ασθένεια η ίδια με τη γρίπη: Η ανάλυση του Ινστιτούτου Robert Koch δείχνει μια αύξηση σε μία από τις ασθένειες που εξετάστηκαν: Στη μηνιγγίτιδα.

Στην πραγματικότητα, η πανδημία θα μπορούσε επίσης να είναι υπεύθυνη για την αύξηση, καθώς δελέασε πολλούς ανθρώπους να βγουν στην ύπαιθρο για να αποφύγουν μεγαλύτερα πλήθη.

Ο Ερυθρός Σταυρός προειδοποίησε επίσης ότι υπήρχαν περισσότερα τσιμπούρια λόγω του ήπιου χειμώνα και ότι η σεζόν είχε ήδη ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2020.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.