Θετικό τεστ χάρη στο Capri Sonne (χυμό) στη Γερμανία;

Στους μαθητές του Βερολίνου αρέσει να κερδίζουν λίγες μέρες σχολικής άδειας χάρη σε ένα γρήγορο τέχνασμα. Δύο σταγόνες Capri-Sonne υποτίθεται ότι αρκούν για δύο κόκκινες μπάρες. Κάναμε λοιπόν το πείραμα.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Κάνει το Capri-Sonne ένα γρήγορο τεστ κορωνοϊού θετικό;

Φαίνεται ότι το αναψυκτικό χρησιμεύει στους μαθητές του Βερολίνου ως δημοφιλές μέσο καραντίνας κατά την εποχή της πανδημίας.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η Berliner Morgenpost, επικαλούμενη κύκλους εκπαιδευτικών. Δύο σταγόνες από το φρουτοποτό στην κασέτα του τεστ λέγεται ότι είναι αρκετές – και εμφανίζονται δύο κόκκινες μπάρες, που απαλλάσσουν από τα μαθήματα του σχολείου.

“Είναι ένα ανοιχτό μυστικό μεταξύ των μαθητών”, λέει ένας διευθυντής στην Berliner Morgenpost, προφανώς επιθυμώντας να διατηρήσει την ανωνυμία του. Το κόλπο διαδίδεται στο TikTok και αποτελεί επίσης θέμα συζήτησης κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, εξηγεί περαιτέρω.

Σύμφωνα με τον διευθυντή, θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν κόκα κόλα, Red Bull ή χυμοί – αλλά όχι τόσο διακριτικά όσο το μικρό ζαχαρούχο ποτό με το καλαμάκι που το συνοδεύει.

Ο διευθυντής του σχολείου θέλει τώρα να εξετάζει πιο προσεκτικά την πυκνότητα των θετικών τεστ. Κάποιοι μαθητές θα πρέπει να επαναλάβουν τα τεστ υπό αυστηρή επίβλεψη, εξηγεί.

Παρ’ όλα αυτά, οι δάσκαλοι του Βερολίνου πιστεύουν στην κοινή λογική των μαθητών τους: “Η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών θέλει να πάει στο σχολείο και μάλλον ανησυχεί ότι έχει ήδη χάσει πάρα πολλά λόγω της πανδημίας”, λέει ένας άλλος διευθυντής στην Berliner Morgenpost.

Γιατρός εξηγεί γιατί τα φρουτοποτά κάνουν θετικά τα τεστ κορωνοϊού

Αλλά γιατί τα ζαχαρούχα ποτά προκαλούν δύο κόκκινες γραμμές σε ένα γρήγορο τεστ; Ο λόγος είναι μια απλή χημική διαδικασία, εξηγεί στην Morgenpost ο Nicolai Savaskan, ιατρός στο Neukölln.

Το οξύ στα ποτά μεταβάλλει την τιμή του pH των ταινιών των τεστ: “Τα αντισώματα συνδέονται με τις ταινίες των τεστ, οι οποίες ενεργοποιούν τη χρωματική ένδειξη”.

Το πείραμα όντως αποδεικνύει: δύο σταγόνες του χυμού προκαλούν δύο κόκκινες μπάρες στο rapid τεστ – ακόμη και αν είναι ανεπαισθητες (αλλά αυτό συμβαίνει πάντα με αυτό το τεστ).

Σύμφωνα με τον ιατρό Savaskan, αυτό μπορεί να εφαρμοστεί και στα τεστ εγκυμοσύνης. Όπως και οι διευθυντές των σχολείων του Βερολίνου, το αντιμετωπίζει με ψυχραιμία. “Είναι πραγματικά χημεία που μπορείς να αγγίξεις και απασχολεί τους μαθητές. Είναι καλύτερο να αναλυθεί αμέσως στην τάξη”.

Με πληροφορίες: www.merkur.de

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.