Τι αλλάζει από την 1η Ιουλίου 2022 στην Ολλανδία;

Κάποια πράματα όπως και οι τιμές θα αλλάξουν ξανά σήμερα. Τι αλλάζει από την 1η Ιουλίου 2022 στην Ολλανδία;

Μειώνεται ο ΦΠΑ στην ενέργεια στην Ολλανδία

Για να ελαφρυνθούν οι πολίτες της Ολλανδίας από τους λογαριασμούς φυσικού αερίου και ρεύματος, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να μειώσει τον ΦΠΑ στην ενέργεια από την 1η Ιουλίου.

Ως αποτέλεσμα, δεν θα πληρώνουμε ΦΠΑ 21% αλλά 9% για το φυσικό αέριο, το ρεύμα και την τηλεθέρμανση. Το μέτρο αυτό θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Υποχρεωτικός ανιχνευτής καπνού σε σπίτια στην Ολλανδία

Στα σπίτια από εδώ και πέρα ​​πρέπει να τοποθετείται ανιχνευτής καπνού σε κάθε όροφο.

Αυτό είναι υποχρεωτικό για νεόδμητες κατοικίες από το 2003, επομένως τα σπίτια που κατασκευάστηκαν το 2003 ή αργότερα θα πρέπει να τα έχουν ήδη και άρα αυτός ο νόμος αναφέρεται στα παλαιότερα σπίτια.

Στα ενοικιαζόμενα σπίτια, ο ιδιοκτήτης πρέπει να κανονίσει τον ανιχνευτή καπνού.

Ενοικίαση σπιτιών στην Ολλανδία

Κάθε χρόνο την 1η Ιουλίου επιτρέπεται στους ιδιοκτήτες να αυξήσουν το ενοίκιο. Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι η αύξηση του ενοικίου στον ελεύθερο τομέα δεν μπορεί να ξεπεράσει το 3,3%. Για την κοινωνική στέγαση, το μέγιστο είναι 2,3%.

Υπάρχουν εξαιρέσεις για τα άτομα με μεγάλα εισοδήματα – Τα ενοίκια μπορεί να αυξηθούν περισσότερο για αυτούς.

Κατώτατος μισθός, επιδόματα και επίδομα τέκνων στην Ολλανδία

Δύο φορές το χρόνο, η κυβέρνηση αυξάνει τον κατώτατο μισθό με βάση τις αυξήσεις μισθών που συμφωνούνται στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Από την 1η Ιουλίου, ο κατώτατος μισθός είναι 1756,20 ευρώ το μήνα για άτομα ηλικίας 21 ετών και άνω. Δηλαδή αύξηση 31,20 ευρώ σε σχέση με την 1η Ιανουαρίου.

Διάφορα επιδόματα, όπως το AOW, η κοινωνική βοήθεια και το Wajong, βασίζονται στον κατώτατο μισθό. Έτσι και αυτά θα ανέβουν λίγο.

Αποθαρρύνεται ακόμα περισσότερο η πώληση τσιγάρων στην Ολλανδία

Για να αποθαρρύνουν περαιτέρω το κάπνισμα, οι καπνοπώλες πρέπει να περιορίσουν την παρουσία τους. Για παράδειγμα, η ονομασία «καπνοπωλείο» δεν πρέπει να είναι ευδιάκριτη.

Με κανένα τρόπο δεν θα προωθείτε το τσιγάρο και το κάπνισμα. Για παράδειγμα, δε θα υπάρχουν πια φωτεινές ταμπέλες που θα σε οδηγούν στα καταστήματα που πωλούν τσιγάρα.

Δωρεάν βιβλιοθήκη για άτομα 18 ετών και άνω στην Ολλανδία

Από εδώ και στο εξής, οποιοσδήποτε έως 17 ετών μπορεί να γίνει μέλος της βιβλιοθήκης δωρεάν. Με αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση θέλει να ενθαρρύνει το διάβασμα στους νέους. Σε πολλές περιπτώσεις μέχρι και σήμερα ήταν δωρεάν οι βιβλιοθήκες για τους νέους, αλλά σε κάποιες άλλες όχι.

Ο λογαριασμός πρέπει να πληρωθεί πιο γρήγορα στην Ολλανδία

Από εδώ και στο εξής, οι μεγάλες εταιρείες πρέπει να πληρώνουν γρηγορότερα τους λογαριασμούς των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η νόμιμη προθεσμία πληρωμής θα μειωθεί από 60 σε 30 ημέρες.

Τα ΜΜΕ παραπονέθηκαν ότι οι μεγάλες εταιρείες πλήρωναν ολοένα και με μεγαλύτερες καθυστερήσεις, γεγονός που μερικές φορές δημιουργούσε προβλήματα στις μικρότερες εταιρείες.

Εάν οι πελάτες πληρώνουν καθυστερημένα, μπορούν να το αναφέρουν ανώνυμα στο Κέντρο Αναφορών για Εκπρόθεσμες Πληρωμές της Ολλανδικής Αρχής για τους Καταναλωτές και τις Αγορές. Αυτή η ανοιχτή γραμμή θα παραμείνει σε κάθε περίπτωση μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2023.

Πηγή: SuperGreeks

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.