Τι αλλάζει στη Γερμανία με τη νέα υπηρεσία σε Post και DHL;

Η Deutsche Post έχει καλά νέα για τους πελάτες που παραγγέλνουν συχνά αγαθά εκτός ΕΕ. Μια νέα διαδικασία αποσκοπεί στην απλούστευση των τελωνειακών διασαφήσεων – και στην φθηνότερη έκδοσή τους.

Πάνω στην ώρα για την περίοδο των Χριστουγέννων, η Deutsche Post εισήγαγε την 1η Νοεμβρίου μια νέα υπηρεσία που υποτίθεται ότι θα διευκολύνει τη δήλωση επιστολών και δεμάτων από χώρες εκτός ΕΕ.

Όλες οι αποστολές εμπορευμάτων από χώρες εκτός ΕΕ πρέπει να δηλώνονται στο γερμανικό τελωνείο. Αυτό γίνεται συνήθως από την Deutsche Post.

Όμως, επανειλημμένα, προκύπτει το πρόβλημα ότι λείπουν κάποιες απαιτούμενες πληροφορίες για την αποστολή, όπως η αξία των εμπορευμάτων, με αποτέλεσμα η Deutsche Post να μην μπορεί να δηλώσει τις αποστολές στο τελωνείο.

Αντιθέτως, πρέπει να στείλει το εν λόγω δέμα στο τελωνείο εσωτερικού. Για τον πελάτη, αυτό σημαίνει ότι λαμβάνει μια ειδοποίηση ώστε να μπορεί να παραλάβει ο ίδιος την αποστολή.

Εναλλακτικά, μπορούσαν προηγουμένως να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία “Μεταγενέστερος ταχυδρομικός εκτελωνισμός” έναντι 28,50 ευρώ.

Πώς λειτουργεί η νέα υπηρεσία;

Προκειμένου να παρακάμψει αυτή τη χρονοβόρα διαδικασία, η Deutsche Post εισήγαγε τώρα μια νέα υπηρεσία με την ονομασία “Προσδιορισμός αξίας” για να αντικαταστήσει την παλιά.

Εάν η έλλειψη πληροφοριών σχετικά με την αξία καθιστά αδύνατη μια τελωνειακή δήλωση, η εταιρεία επικοινωνεί με τους πελάτες της με συνοδευτική επιστολή.

Οι πελάτες μπορούν στη συνέχεια να στείλουν την απαραίτητη απόδειξη πριν από την αποστολή του αντικειμένου. Έτσι η Deutsche Post γλιτώνει τις εκτροπές μέσω του τελωνείου εσωτερικού.

Όπως αναφέρει η Deutsche Post στην ιστοσελίδα της, μόλις ολοκληρωθεί επιτυχώς η τελωνειακή διασάφηση, οι τυχόν οφειλόμενοι εισαγωγικοί δασμοί μπορούν να καταβληθούν και να εισπραχθούν μαζί με το κατ’ αποκοπήν τέλος παράδοσης κατά την παράδοση ή την παράδοση σε ένα υποκατάστημα.

Για την υπηρεσία “Εκτίμηση” εκδίδεται ξεχωριστό τιμολόγιο.

Η τιμή για τη νέα υπηρεσία θα είναι 14,50 ευρώ ανά τεμάχιο από τις 14 Νοεμβρίου. Είναι δωρεάν για τις πρώτες δύο εβδομάδες.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.