Τι αλλάζει τον Ιούνιο του 2021 στη Γερμανία;

Τον Ιούνιο του 2021, η σειρά προτεραιότητας στα κέντρα εμβολιασμού πρόκειται να αρθεί σε εθνικό επίπεδο στη Γερμανία. Η χρηματοδότηση διπλασιάζεται για εταιρείες που παρέχουν εκπαίδευση και η Deutsche Bahn προσφέρει online αποζημιώσεις.

Σας παρουσιάζουμε όλα όσα θα αλλάξουν τον Ιούνιο εδώ.

Νέος μήνας, νέοι κανονισμοί. Τον Ιούνιο αλλάζουν πολλά στους κανονισμούς εμβολιασμού, αλλά και στην οικονομία και στους καταναλωτές.

Η προτεραιότητα εμβολιασμού στα κέντρα εμβολιασμού θα αρθεί

Στα ιατρεία, η προτεραιότητα εμβολιασμού έχει ήδη αρθεί. Εδώ ο γιατρός δεν χρειάζεται πλέον να λαμβάνει υπόψη την ηλικία, τυχόν υποκείμενα νοσήματα ή το επάγγελμα του ατόμου που επιθυμεί να εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με τη βούληση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, η προτεραιότητα στα κέντρα εμβολιασμού πρόκειται επίσης να αρθεί από τις 7 Ιουνίου.

Ο Υπουργός Υγείας της Βαυαρίας Holetschek προς το παρόν δεν πιστεύει ότι η ιεράρχηση στα κέντρα εμβολιασμού στη Βαυαρία θα αρθεί στις 7 Ιουνίου.

Υπάρχουν ακόμη άτομα από τις ομάδες προτεραιότητας 2 και 3 που περιμένουν τον πρώτο τους εμβολιασμό. Επομένως, θα αποφασιστεί μετά από αυτό εάν μπορεί να αρθεί η ιεράρχηση στα κέντρα εμβολιασμού.

Οι εταιρικοί ιατροί εμβολιάζουν σε εθνικό επίπεδο

Οι εταιρικοί ιατροί θα έχουν επίσης το δικαίωμα να εμβολιάζουν από τις 7 Ιουνίου. Ο εμβολιασμός του εργατικού δυναμικού ήδη δοκιμάζεται σε ένα πρότυπο έργο σε δέκα βαυαρικές επιχειρήσεις. Από τις 7 Ιουνίου θα πρέπει αυτό να είναι δυνατό σε όλες τις εταιρείες.

Οι εμβολιασμοί είναι επίσης εθελοντικοί σε εταιρείες. Ο εργοδότης δεν μπορεί να το επιβάλει αυτό, ακόμα κι αν συνιστάται ο εμβολιασμός. Οι νομικοί εμπειρογνώμονες συμφωνούν σε αυτό.

Online αποζημίωση στους γερμανικούς σιδηροδρόμους

Αν θέλετε να σας επιστραφεί μέρος του ναύλου μετά από καθυστέρηση τρένου με την Deutsche Bahn, δεν χρειάζεται πλέον να μεταβείτε στο γραμματοκιβώτιο ή στο ταξιδιωτικό κέντρο.

Από την 1η Ιουνίου, ο όμιλος θα παρέχει την online εφαρμογή αποζημίωσης καθώς και την επιλογή αξίωσης χρημάτων μέσω διαδικτύου χρησιμοποιώντας την εφαρμογή των γερμανικών σιδηροδρόμων.

Περισσότερα χρήματα για εταιρείες κατάρτισης

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση παράτεινε το ομοσπονδιακό πρόγραμμα για την εξασφάλιση της κατάρτισης και διπλασίασε τα επιδόματα κατάρτισης και απασχόλησης για το επόμενο έτος.

Εταιρείες που διατηρούν σταθερό τον αριθμό σπουδαστών τους παρά την κρίση θα λάβουν 4.000 ευρώ ανά συμβόλαιο κατάρτισης από την 1η Ιουνίου. Για κάθε πρόσθετο συμβόλαιο που συνάπτεται, θα χορηγούνται 6.000 ευρώ.

Το Google Photos με χρέωση

Η Google αλλάζει την πολιτική αποθήκευσης για απεριόριστο, υψηλής ποιότητας χώρο αποθήκευσης την 1η Ιουνίου.

Η δωρεάν και απεριόριστη αποθήκευση σε cloud για βίντεο και φωτογραφίες στα επίπεδα ποιότητας “Υψηλή ποιότητα” και “Express” θα πάψει να υφίσταται.

Ο ελεύθερος χώρος αποθήκευσης θα είναι πλέον μόνο 15 GB. Εάν χρειάζεστε περισσότερο χώρο για βίντεο και φωτογραφίες υψηλής ποιότητας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την πληρωμένη υπηρεσία Google One.

Απαγόρευση χειρουργικής επέμβασης αλλαγής φύλου σε παιδιά

Τα παιδιά που δεν είναι ξεκάθαρου φύλου θα πρέπει στο μέλλον να προστατεύονται από την περιττή αλλαγή των φύλων τους.

Απαγορεύονται οι πράξεις που αποσκοπούν μόνο στην προσαρμογή της εξωτερικής φυσικής εμφάνισης του παιδιού με αυτήν του αρσενικού ή θηλυκού φύλου. Ωστόσο, επιτρέπονται επεμβάσεις για την προστασία της ζωής και της υγείας.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.