Πρόστιμα και Covid: Τι αλλάζει τον Νοέμβριο του 2021 στη Γερμανία;

Ikea, Paypal, πρόστιμα και κορωνοϊός: Τι αλλάζει τον Νοέμβριο του 2021 στη Γερμανία; Καινοτομίες το Νοέμβριο! Από την 1η Νοεμβρίου 2021, οι καταναλωτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια σειρά αλλαγών.

Είτε πρόκειται για τα ψώνια στο Ikea, είτε για την πληρωμή με το Paypal είτε για πρόστιμα είτε για το θέμα της πανδημίας: πολλά πράγματα αλλάζουν από αύριο στη Γερμανία.

Πρόστιμα και κορωνοϊός: Τι αλλάζει τον Νοέμβριο του 2021 στη Γερμανία;

Ikea στη Γερμανία

Το Ikea χαράζει μια νέα πορεία και αυτό θα φανεί ήδη από τον Νοέμβριο. Η εταιρεία σχεδιάζει να ανοίξει το πρώτο της pop-up κατάστημα στο Wolfsburg. Το επόμενο θα ακολουθήσει στο Ravensburg της Βάδης-Βυρτεμβέργης στις αρχές του 2022.

Σε αυτά τα καταστήματα, οι πελάτες θα μπορούν μόνο να δουν και να παραγγείλουν τα έπιπλα, όχι όμως να τα αγοράσουν άμεσα και να τα πάρουν μαζί τους. Επιπλέον, θα υπάρχουν μόνο μη διατροφικά είδη. Έτσι, μπορείτε να πάρετε το χοτ ντογκ σας μόνο στα κανονικά καταστήματα Ikea.

Paypal

Από τις 10 Νοεμβρίου, θα υπάρξουν και αλλαγές στο Paypal. Τα τέλη για τις εταιρείες που πραγματοποιούν πληρωμές από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο θα αυξηθούν. Στη συνέχεια, θα πρέπει να καταβάλουν ένα σταθερό ποσοστό 1,29. Μέχρι σήμερα, εκτός ΕΕ ισχύει τέλος 1,99%, αλλά εντός ΕΕ μόνο 0,5%.

Παρόλο που αυτό ισχύει μόνο για τις επιχειρήσεις, θα μπορούσε να έχει άμεσες συνέπειες και για τους καταναλωτές. Δεδομένου ότι οι έμποροι πρέπει να πληρώνουν περισσότερα για τα προϊόντα τους, θα μπορούσαν να προσθέσουν αυτό το ποσό και στους πελάτες.

Έτσι, τα προϊόντα από το Ηνωμένο Βασίλειο θα γίνουν επίσης πιο ακριβά για τους πελάτες.

Κορωνοϊός στη Γερμανία

Μια αλλαγή, η οποία θα ισχύσει σε όλα τα όμοσπονδα κρατίδια από τον Νοέμβριο, αφορά τα άτομα που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί.

Δεν θα δικαιούνται πλέον τη συνέχιση της καταβολής των μισθών τους εάν πρέπει να τεθούν σε καραντίνα ως πρόσωπο επαφής μολυσμένου ατόμου.

Μόνο στην περίπτωση μόλυνσης από το ίδιο το άτομο είναι έγκυρη η περίπτωση ασθένειας και μπορούν να καταβληθούν οι αντίστοιχες πληρωμές.

Κατάλογος προστίμων στη Γερμανία

Επιπλέον, ένας νέος κατάλογος προστίμων για τους οδηγούς θα ισχύσει σε όλη τη Γερμανία από τις 10 Νοεμβρίου. Για παράδειγμα, η στάθμευση σε μια ζώνη απαγόρευσης στάσης ή στάθμευσης θα κοστίζει έως και 55 ευρώ, αντί για 15 ευρώ που ίσχυε προηγουμένως.

Εάν οι οδηγοί εμποδίζουν τους ποδηλατόδρομους ή ακόμη και τα πεζοδρόμια χωρίς άδεια, αυτό θα τους κοστίζει στο μέλλον περισσότερο από ό,τι πριν. Για την παράνομη στάθμευση καθώς και για το διπλοπαρκάρισμα θα επιβάλλονται πρόστιμα έως και 110 ευρώ, ενώ μέχρι τώρα ήταν 15 ευρώ.

Όσοι σταθμεύουν το αυτοκίνητό τους χωρίς άδεια σε χώρο στάθμευσης αναπήρων θα πρέπει να πληρώσουν 55 ευρώ αντί για 35 ευρώ. Επίσης, το πρόστιμο για μη εξουσιοδοτημένη στάθμευση σε χώρους που προορίζονται ειδικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι εξίσου υψηλό.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, οι παραβάσεις στάθμευσης σε οδούς πρόσβασης της πυροσβεστικής ή η παρεμπόδιση οχημάτων διάσωσης θα έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση του προστίμου έως και 100 ευρώ.

Όποιος εξακολουθεί να μην γνωρίζει πώς να σχηματίσει μια λωρίδα διάσωσης θα πρέπει να ενημερωθεί το συντομότερο δυνατό.

Διότι εάν η λωρίδα έκτακτης ανάγκης, η οποία στην πραγματικότητα προορίζεται για τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, χρησιμοποιείται χωρίς άδεια ή δεν σχηματίζεται λωρίδα έκτακτης ανάγκης, θα επιβάλλονται στο μέλλον πρόστιμα μεταξύ 200 και 320 ευρώ, καθώς και απαγόρευση οδήγησης για ένα μήνα.

Ο λόγος είναι ότι στο παρελθόν υπήρξαν επανειλημμένες περιπτώσεις στις οποίες οι διασώστες έχασαν πολύτιμο χρόνο μετά από ατυχήματα επειδή οι οδηγοί μπλόκαραν τη λωρίδα έκτακτης ανάγκης.

Στο μέλλον, τα αυτοκίνητα που υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας από 21 έως 25 χλμ/ώρα θα τιμωρούνται με πρόστιμο 115 ευρώ αντί για 80 ευρώ, από 16 έως 20 χλμ/ώρα, 70 αντί για 35 ευρώ, από 11 έως 15 χλμ/ώρα, 50 αντί για 25 ευρώ και μέχρι 10 χλμ/ώρα, 30 αντί για 15 ευρώ.

Εκτός κατοικημένων περιοχών, τα πρόστιμα για υπερβολική ταχύτητα μεταξύ 21 και 25 χλμ/ώρα θα αυξηθούν από 70 σε 100 ευρώ.

Σε περίπτωση 16 έως 20 χλμ/ώρα περισσότερο του επιτρεπτού ορίου, το πρόστιμο θα είναι 60 αντί για 30 ευρώ – για 15 χλμ/ώρα ή έως 10 χλμ/ώρα περισσότερο του επιτρεπτού ορίου θα πρέπει να αναμένουν πρόστιμα 40 και 20 ευρώ, αντίστοιχα, αντί για τα προηγούμενα 20 και 10 ευρώ.

Δείτε επίσης

17χρονος χωρίς δίπλωμα στη Γερμανία: 2 νεκροί – 4 σοβαρά τραυματίες

Βαυαρία: Την 7η μέρα διακοπή καραντίνας μέσω αρνητικού τεστ

Η αλλαγή της ώρας και οι επιπτώσεις της στους πολίτες της Γερμανίας

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.