Τι είναι και πώς εορτάζεται η Rosenmontag στη Γερμανία;

Τι είναι και πώς εορτάζεται η Rosenmontag στη Γερμανία; Από τις πιο σημαντικές μέρες του γερμανικού καρναβαλιού είναι η Καθαρά Δευτέρα ή Δευτέρα των Ρόδων, η μέρα πριν την Τρίτη της Αποκριάς.

Η Καθαρά Δευτέρα ή “Rosenmontag” αποτελεί το αποκορύφωμα των εορταστικών εκδηλώσεων και είναι η μέρα που γίνονται οι μεγάλες παρελάσεις.

Η Καθαρά Δευτέρα στη Γερμανία είναι η μεγαλύτερη μέρα για τους φίλους του καρναβαλιού. Αυτή τη Δευτέρα επιτρέπεται σχεδόν κάθε ανοησία που διαφορετικά είναι ταμπού ή ακόμη και απαγορευμένη, αλλά η οποία δεν κάνει κακό.

Σε πιο δύσκολες και αυστηρές εποχές, αυτή η μέρα ήταν εξαιρετικά σημαντική για πολλούς Χριστιανούς.

Τι είναι και πώς εορτάζεται η Rosenmontag στη Γερμανία;
Τι είναι και πώς εορτάζεται η Rosenmontag στη Γερμανία;

Επειδή μόνο τότε η εκκλησία τους επέτρεπε να αστειεύονται για τις αμαρτίες τους, να μην είναι τόσο αυστηροί σχετικά με ορισμένες από τις εντολές, να βλασφημούν και να κάνουν πράγματα υπερβολικά για μια φορά.

Για πρώτη φορά, το μεγάλο θέαμα, συμπεριλαμβανομένης της παρέλασης της Καθαράς Δευτέρας, πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία το 1823. Μέχρι σήμερα, το έθιμο αυτό τηρείται.

Από πού προέρχεται το όνομα Rosenmontag (Δευτέρα των Ρόδων);

Υπάρχουν διαφορετικές εξηγήσεις για το όνομα Rosenmontag. Μερικοί πιστεύουν ότι αναφέρεται σε ένα παλαιό έθιμο του Πάπα και την ιστορία της τρελής ημέρας, άλλοι πιστεύουν ότι λείπει μια μετάφραση από μια διάλεκτο.

Κατά τον Μεσαίωνα, ο Πάπας έδινε πάντα σε ένα σημαντικό πρόσωπο ένα χρυσό τριαντάφυλλο την τέταρτη Κυριακή της Σαρακοστής.

Την επόμενη ημέρα από την Rosensonntag, η ετήσια γενική συνέλευση της αποκριάτικης κοινωνίας άρχισε να πραγματοποιείται από το 1823.

Δεδομένου ότι οι συμμετέχοντες σχεδίαζαν ήδη το επόμενο καρναβάλι αυτήν την ημέρα, λέγεται ότι βάφτισαν την πιο σημαντική ημέρα των „Narren“ με το όνομα Rosenmontag.

Σύμφωνα με μια άλλη παράδοση, η Rosenmontag δεν έχει καμία σχέση με τον Πάπα και τα λουλούδια, αλλά με τη διάλεκτο των ανθρώπων από τη Ρηνανία.

Όταν όλα ξεφεύγουν κατά τις ημέρες αυτές, μιλούν για „Roserei“ – και αυτό σημαίνει „φρενίτιδα“ [σ.σ.: „Raserei“ στα Γερμανικά].

Σύμφωνα με αυτό, η Rosenmontag θα έπρεπε κανονικά να ονομαστεί Rasenmontag.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Τι είναι και πώς εορτάζεται η Rosenmontag στη Γερμανία;

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.