Τι είναι το Μεγάλο Σάββατο για τους Καθολικούς;

Το Μεγάλο Σάββατο είναι μέρος της Μεγάλης Εβδομάδας για τους Καθολικούς οι οποίοι εστιάζουν στο πένθος του θανάτου του Ιησού στον σταυρό.

Σύμφωνα με τη χριστιανική πεποίθηση, ο Ιησούς κατέβηκε στον κάτω κόσμο το βράδυ μετά τη σταύρωση, όπου απελευθέρωσε τις ψυχές των δίκαιων από τον Αδάμ από το βασίλειο των νεκρών.

Τι συνέβη το Μεγάλο Σάββατο;

Ο ευαγγελιστής Ματθαίος αναφέρει πως οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι πήγαν στο Πιλάτο την επόμενη ημέρα μετά τον θάνατο του Ιησού και του ζήτησαν να φυλαχθεί ο τάφος.

Θυμήθηκαν τον Ιησού να προφητεύει ότι θα αναστηθεί τρεις ημέρες μετά το θάνατό του και φοβόταν ότι οι μαθητές θα μπορούσαν να κλέψουν το σώμα και να ισχυριστούν ότι ο Ιησούς όντως αναστήθηκε.

Έτσι, ο Πιλάτος έδωσε φρουρά και η είσοδος στον βράχο σφραγίστηκε.

Ήθη και έθιμα το Μεγάλο Σάββατο

Το Σάββατο του Πάσχα είναι παραδοσιακά μια ήσυχη μέρα. Οι καμπάνες της εκκλησίας είναι σιωπηλές, δεν πραγματοποιούνται λειτουργίες, συνήθως δεν τελούνται μυστήρια και ο βωμός είναι εντελώς αστόλιστος.

Όπως και τη Μεγάλη Παρασκευή, τα παιδιά περπατούν στους δρόμους με κουδουνίστρες και θυμίζουν στους πιστούς την προσευχή.

Η νηστεία συνεχίζεται το Μεγάλο Σάββατο· η Σαρακοστή τελειώνει τη νύχτα με τον εορτασμό του Πάσχα.

Ακόμα κι αν είναι πραγματικά μια μέρα σιωπής και προσευχής, οι προετοιμασίες για το Πάσχα γίνονται συχνά το Μεγάλο Σάββατο: Χρωματίζονται πασχαλινά αυγά, ψήνονται αρνάκια, το διαμέρισμα καθαρίζεται και διακοσμείται πασχαλινά.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

Διαβάστε στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.