Τι επιτρέπεται παρά τους περιορισμούς εξόδου στη Βάδη-Βυρτεμβέργη;

Οι περιορισμοί εξόδου έχουν τεθεί σε ισχύ στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης από το Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020.

Αλλά τι σημαίνει αυτό ακριβώς; Μπορώ να επισκεφτώ τους γονείς μου; Μπορώ να κάνω μια βόλτα με τον σκύλο τη νύχτα; Τι ακριβώς επιτρέπεται και τι απαγορεύεται;

Στην τρέχουσα ζούγκλα κανονισμών, είναι δύσκολο να θυμάται κανείς όλους τους κανόνες και, πάνω απ’ όλα, τις αντίστοιχες εξαιρέσεις. Και όποιος παραβιάζει τους κανονισμούς θα έρθει αντιμέτωπος υψηλά πρόστιμα.

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τους περιορισμούς εξόδου: Τι επιτρέπεται να κάνω στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης;

Μπορώ να πάω μια βόλτα;

Ναι. Η άσκηση στον καθαρό αέρα επιτρέπεται μεταξύ 5 π.μ. και 8 μ.μ. Αλλά μόνο μόνος, με άτομα που ζουν στο ίδιο νοικοκυριό ή με ένα άλλο άτομο που δεν ζει στο ίδιο νοικοκυριό.

Μετά τις 8 μ.μ., η άσκηση στον καθαρό αέρα δεν είναι πλέον σημαντικός λόγος για να φύγετε από το σπίτι σας. Επομένως, κατά τις νυχτερινές ώρες οι περίπατοι δεν επιτρέπονται.

Μπορώ να βγάλω βόλτα το σκυλί;

Ναι. Επιτρέπεται να βγείτε από το σπίτι για να φροντίσετε τα ζώα. Αυτό ισχύει κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας.

Μπορώ να πάω σπίτι μετά τις 8 μ.μ.;

Όχι. Πρέπει να έχετε επιστρέψει σπίτι μέχρι τις 8 μ.μ. Η μόνη εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα είναι για επιτακτικούς λόγους, όπως η εργασία ή η φροντίδα των κατοικίδιων.

Μπορώ να ταξιδέψω σε άλλο κρατίδιο;

Ναι, δεν υπάρχουν περιορισμοί εδώ. Ωστόσο, θα πρέπει να αποφεύγονται περιττά ταξίδια και επισκέψεις.

Μπορώ να επισκεφτώ φίλους στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης;

Ναι, μπορώ ακόμα να συναντηθώ με φίλους μεταξύ 5 π.μ. και 8 μ.μ. παρά τους περιορισμούς εξόδου στο κρατίδιο.

Δεν μπορούν να συναντηθούν περισσότερα από πέντε άτομα από το πολύ δύο νοικοκυριά σε ιδιωτικούς χώρους.

Τα παιδιά έως 14 ετών δεν υπολογίζονται στον αριθμό των ατόμων, εκτός εάν δύο νοικοκυριά αποτελούνται από περισσότερα από πέντε άτομα άνω των 14 ετών. Σε αυτήν την περίπτωση, ισχύει το ανώτατο όριο των πέντε ατόμων.

Μπορώ να διανυκτερεύσω στην οικογένειά μου;

Μόνο εάν έχετε βάσιμο λόγο να μείνετε. Οι επισκέψεις από φίλους ή συγγενείς πρέπει να κανονίζονται έτσι ώστε να έχετε επιστρέψει στο σπίτι σας έως τις 8 μ.μ.

Επιτρέπονται εξαιρέσεις εάν πρέπει να φροντίσετε ένα άτομο. Επιπλέον, επιτρέπεται να περάσετε τη νύχτα με τον σύντροφό σας.

Μπορώ να επισκεφτώ τη φίλη / φίλο μου τη νύχτα;

Ναι και όχι. Δεν επιτρέπεται να φύγετε από το σπίτι σας μετά τις 8 μ.μ. Για να επισκεφθείτε τον σύντροφό σας, πρέπει να είστε εκεί πριν από τις 8 μ.μ.

Στη συνέχεια, ωστόσο, δεν μπορείτε να φύγετε από το σπίτι αυτό μέχρι τις 5 π.μ.

Πόσο καιρό ακόμα μπορώ να κάνω χριστουγεννιάτικες αγορές;

Μέχρι την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου. Οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις συμφώνησαν να κλείσουν τα καταστήματα στο πλαίσιο του lockdown από τις 16 Δεκεμβρίου.

Μπορώ να πάω στην παιδική χαρά με τα παιδιά μου;

Ναι. Η επίσκεψη στην παιδική χαρά είναι για άσκηση στο ύπαιθρο και επομένως επιτρέπεται. Οι γονείς επιτρέπεται να παρίστανται, καθώς αυτό αντιστοιχεί στο καθήκον εποπτείας των ανηλίκων.

Ωστόσο, οι ενήλικες πρέπει να προσέχουν να διατηρούν την απόσταση τους από άλλες οικογένειες.

Μπορείτε να πάτε μόνοι στην παιδική χαρά, με μέλη του νοικοκυριού σας ή με κάποιο άλλο άτομο που δεν προέρχεται από το δικό σας νοικοκυριό. Από τις 8 μ.μ., ωστόσο, απαγορεύονται οι επισκέψεις στην παιδική χαρά.

Μπορώ να βάλω βενζίνη μετά τις 8 μ.μ.;

Ναι, έως τις 8 μ.μ. Μετά από αυτό, ο ανεφοδιασμός επιτρέπεται μόνο για σημαντικούς και αδιαμφησβήτητους λόγους και πρέπει να είναι δυνατόν να το δικαιολογήσετε.

Μπορώ να παραλάβω φαγητό μετά τις 8 μ.μ. ή να χρησιμοποιήσω υπηρεσία παράδοσης;

Οι ιδιώτες δεν επιτρέπεται πλέον να παραλαμβάνουν φαγητό μετά τις 8 μ.μ. Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί υπηρεσία delivery, καθώς αυτό εμπίπτει στην εξαίρεση της επαγγελματικής δραστηριότητας.

Μπορώ να πάω για ψώνια μετά τις 8 μ.μ.;

Όχι. Οι αγορές πρέπει να γίνουν πριν τις 8 μ.μ. Θεωρητικά, τα καταστήματα μπορούν επίσης να ανοίξουν μετά τις 8 μ.μ., αλλά αυτό δεν έχει νόημα.

Δεν επιτρέπεται να πάτε για ψώνια το βράδυ, ακόμη και αν δεν προλαβαίνετε νωρίτερα για επαγγελματικούς λόγους.

Μπορούν να γίνουν εταιρικές εκδηλώσεις, όπως χριστουγεννιάτικα πάρτι;

Όχι. Τέτοιες γιορτές απαγορεύονται αυστηρά.

Πρέπει να φοράω μάσκα στην εργασία;

Ναι, εάν δεν μπορεί να διατηρηθεί η ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρων από τους συναδέλφους. Επιπλέον, η απαίτηση χρήσης μάσκας ισχύει σε επαφή με τους πελάτες.

Από ποια ηλικία πρέπει να φορούν μάσκες τα παιδιά;

Από έξι ετών.

Θα πληρώσω πρόστιμο εάν δεν φοράω μάσκα;

Ναι. Εφόσον υπάρχει υποχρέωση να φοράτε μάσκες, ενδέχεται να ισχύουν πρόστιμα τουλάχιστον 100 ευρώ εάν παραβιαστεί η υποχρέωση χρήσης μάσκας.

Μπορώ να μείνω ακόμα σε ξενοδοχεία ή παραθεριστικά διαμερίσματα;

Εάν πρόκειται για τουριστικούς σκοπούς, όχι. Οι επαγγελματικοί ταξιδιώτες επιτρέπεται να διαμένουν σε ξενοδοχεία ή διαμερίσματα.

Επιπλέον, επιτρέπεται η διανυκτέρευση σε ξενοδοχεία εάν πρέπει να φροντίσετε συγγενείς που χρειάζονται φροντίδα ή εάν θέλετε να επισκεφθείτε τα παιδιά σας.

Επιτρέπεται επίσης η διαμονή σε ξενοδοχείο εάν αυτό είναι απαραίτητο για επίσκεψη γιατρού ή νοσοκομείου.

Μπορώ να παραλάβω κάποιον από το αεροδρόμιο ή το σιδηροδρομικό σταθμό μετά τις 8 μ.μ.;

Ναι, εάν το άτομο δεν έχει άλλη επιλογή να φτάσει στο σπίτι.

Ποια ψηφίσματα ισχύουν τα Χριστούγεννα;

Τα Χριστούγεννα πρέπει να υπάρχουν εξαιρέσεις από τους κατά τα άλλα ισχύοντες κανόνες. Η χαλάρωση των διακοπών σχετίζεται επίσης με τη βραδινή απαγόρευση.

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ Ή ΣΧΟΛΙΑ; ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ: ΕΔΩ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΜΑΣ!

Πατήστε μου αρέσει και στηρίξτε την προσπάθεια μας. Δυναμώστε την Ελληνική φωνή της Ομογένειας.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info