Τι γίνεται αν ο δείκτης επίπτωσης ξεπεράσει το 100 στο Μόναχο;

Αυτή την εβδομάδα ο δείκτης επίπτωσης στο Μόναχο θα μπορούσε να υπερβεί το όριο των 100. Μόνο ένα σενάριο θα είναι τότε πλέον δυνατό.

Κατά το Πάσχα, το Μόναχο θα μπορούσε να υπερβεί το όριο κρίσιμης επίπτωσης των 100 – αυτή είναι η τιμή από την οποία πρέπει να ισχύει το πλέον διάσημο “φρένο έκτακτης ανάγκης”.

Έτσι συμφώνησαν οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις στη προτελευταία διάσκεψη των πρωθυπουργών στις αρχές Μαρτίου.

Για την πόλη του Μονάχου, αυτό θα σήμαινε ότι όλα τα ανοίγματα θα έπρεπε να αντιστραφούν.

Το λιανικό εμπόριο θα έπρεπε να κλείσει και πάλι με δείκτη επίπτωσης 100 και άνω, μόνο τα σούπερ μάρκετ θα ήταν τότε ανοιχτά.

Η ιδέα της κράτησης ραντεβού εκ των προτέρων (“Click & meet”) δεν θα ήταν πλέον δυνατή.

Τυχόν ανοίγματα της εστίασης που θεωρητικά θα μπορούσαν να επιτραπούν με ένα τρέχον αρνητικό τεστ μετά το τέλος των εορτασμών του Πάσχα από τις 12 Απριλίου θα έπρεπε τότε να σταματήσουν – έως ότου ο δείκτης επίπτωσης είναι σταθερά κάτω από το 100 και πάλι.

Η τέχνη και ο πολιτισμός φυσικά δεν θα είναι επίσης δυνατά. Και: Οι συναντήσεις θα επιτρέπονται μόνο με ένα άτομο εκτός νοικοκυριού, τα παιδιά έως 14 ετών δεν υπολογίζονται.

Θα ισχύει επίσης απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 10 μ.μ. έως τις 5 π.μ.

Πότε θα τεθεί σε ισχύ;

Η χρονική προοπτική είναι άγνωστη. Θα μπορούσε αυτό το σκληρό lockdown να ισχύει ήδη από την ερχόμενη Κυριακή του Πάσχα.

Ο δείκτης επίπτωσης 7 ημερών στο Μόναχο ήταν χθες στο 97,4 (30 Μαρτίου) και η τάση αυξάνεται. Εάν ο δείκτης ξεπεράσει το 100 και παραμείνει για τρεις συνεχόμενες ημέρες, το KVR θα πρέπει να το ανακοινώσει επίσημα.

Οι νέοι σκληροί κανόνες θα ισχύουν έπειτα το νωρίτερο την επόμενη ημέρα, το αργότερο τη δεύτερη ημέρα μετά από αυτήν την επίσημη ανακοίνωση.

Το Μόναχο ήθελε να συμμετάσχει σε ένα πρότυπο έργο

Η πρωτεύουσα της Βαυαρίας είχε υποβάλει αίτηση ως πρότυπο δήμου για πιθανές δυνατότητες ανοίγματος.

Με αυτό, το κρατίδιο ήθελε να δοκιμάσει τη χαλάρωση των μέτρων, για παράδειγμα στο εμπόριο ή τον πολιτισμό, μετά το Πάσχα.

Για το Μόναχο, ωστόσο, υπήρξε ήδη απόρριψη αυτού του σχεδίου την Τρίτη, μετά τη σύνοδο κορυφής σχετικά με τον εμβολιασμό στη Βαυαρία.

Σύμφωνα με τον Holetschek, μόνο οι “μεγάλες πόλεις και αστικές περιοχές με έως 100.000 κατοίκους” θα ληφθούν υπόψη για το πιλοτικό έργο.

Αυτό ισχύει σήμερα για 46 πόλεις της Βαυαρίας, και το Μόναχο, με πληθυσμό περίπου 1,5 εκατομμύριο, δεν ανήκει σε αυτές.

Εάν το Μόναχο είχε πράγματι επιλεγεί (και η επίπτωση είχε πράγματι αυξηθεί σε πάνω από 100), θα ήταν πιθανό να υπάρξουν δοκιμαστικά ανοίγματα.

Τότε τουλάχιστον οι εστιάτορες θα μπορούσαν να ανοίξουν τους εξωτερικούς χώρους τους.

Αλλά τίποτα τέτοιο δεν θα γίνει τώρα. Για το Μόναχο, με συχνότητα άνω των 100, απομένει μόνο ένα πράγμα: Ανάκληση όλων των μέτρων χαλάρωσης!

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.