Κανόνες Covid-19: Τι ισχύει όταν ταξιδεύετε στη Γερμανία;

Δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο: Τι είναι καλύτερο για ταξίδι;

Οι περισσότεροι κανόνες στη Γερμανία έχουν αρθεί. Τι πρέπει να προσέχετε ακόμα όταν ταξιδεύετε στη Γερμανία.

Αυτοί οι κανόνες ισχύουν γενικά στη Γερμανία

Σε όλη τη Γερμανία ισχύει πλέον μόνο η λεγόμενη βασική προστασία. Αυτό περιλαμβάνει ουσιαστικά τα ακόλουθα μέτρα:

  • Οι μάσκες εξακολουθούν να είναι υποχρεωτικές σε όλες τις τοπικές και υπεραστικές δημόσιες συγκοινωνίες, καθώς και σε κλινικές, ιατρεία και γηροκομεία.
  • Σε όλους τους άλλους δημόσιους χώρους, δεν είναι πλέον υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Ωστόσο, τα καταστήματα, τα μουσεία και άλλα ιδρύματα ενδέχεται να εξακολουθούν να απαιτούν τη χρήση μάσκας δυνάμει των δικαιωμάτων κατοικίας τους.
  • Οι περιορισμοί πρόσβασης (3G, 2G και 2G-plus) για εστιατόρια, καταστήματα και άλλες εγκαταστάσεις καθώς και για εκδηλώσεις δεν υφίστανται πλέον.

Καταργείται ο κανόνας 3G σε εισερχόμενους ταξιδιώτες στη Γερμανία

  • Από 1η Ιουνίου 2022 (έως 31.08.2022) καταργείται ο κανόνας 3G σε ταξιδιώτες που εισέρχονται στη Γερμανία

Κανονισμοί για τα λεγόμενα hotspots στη Γερμανία

Σύμφωνα με τον νόμο περί προστασίας από τις λοιμώξεις, τα 16 ομοσπονδιακά κρατίδια έχουν το δικαίωμα να χαρακτηρίζουν ορισμένες περιοχές ως εστίες κορωνοϊού και να θεσπίζουν αυστηρότερους κανόνες για αυτές. Επί του παρόντος, οι κανόνες δεν εφαρμόζονται σε κανένα κρατίδιο.

Ταξιδεύοντας με αυτοκίνητο, τρένο και αεροπλάνο στη Γερμανία

Στα τρένα της Deutsche Bahn AG καθώς και στα αεροπλάνα στις εσωτερικές γερμανικές συνδέσεις – τα οποία εμπίπτουν στους κανονισμούς για τις δημόσιες μεταφορές – η μάσκα εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική.

Γερμανία: Ποιος θα λάβει το εφάπαξ επίδομα των 300 ευρώ και πότε

Από 01.06.2022 μέχρι 31.08.2022: ΔΕΝ υπάρχει πλέον νομική υποχρέωση για τον κανόνα 3G (σ.σ.: τεστ, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό ανάρρωσης δεν είναι δηλαδή πλέον απαραίτητα).

Ωστόσο, οι αεροπορικές εταιρείες ενδέχεται να συνεχίσουν κατά περίπτωση να απαιτούν αποδεικτικό εμβολιασμού, ανάρρωσης ή αρνητικό τεστ ως μέρος των δικών τους κανόνων, ακόμη και για πτήσεις εσωτερικού στη Γερμανία: Συνεπώς, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να ενημερώνονται εκ των προτέρων από την αντίστοιχη αεροπορική εταιρεία.

Κανόνες Covid-19: Τι ισχύει όταν ταξιδεύετε στη Γερμανία;
Κανόνες Covid-19: Τι ισχύει όταν ταξιδεύετε στη Γερμανία;

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης