Περιορισμοί: Τι ισχύει στη Βαυαρία για την Πρωτοχρονιά;

Επιτρέπεται να γιορτάσω το νέο έτος με την οικογένεια και τους φίλους μου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς; Ακολουθεί μια επισκόπηση του τι ισχύει για την αλλαγή του χρόνου στη Βαυαρία.

Δυστυχώς, η παραμονή της Πρωτοχρονιάς κάθε άλλο παρά φυσιολογική θα είναι και φέτος. Η κυβέρνηση του κρατιδίου της Βαυαρίας έχει ήδη ανακοινώσει περιορισμούς για την αλλαγή του έτους. Θα μπορούσαν να ακολουθήσουν κι άλλα, αν τα περιστατικά στο κρατίδιο συνεχίσουν να αυξάνονται.

Με πόσους ανθρώπους επιτρέπεται να γιορτάσω την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη Βαυαρία;

Τα καλά νέα: δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου περιορισμοί για τους πλήρως εμβολιασμένους ανθρώπους. Σε πόλεις και επαρχίες με δείκτη άνω του 350, για τα ιδιωτικά πάρτι ισχύουν τα εξής: το πολύ 50 καλεσμένοι εντός σπιτιού και το πολύ 200 καλεσμένοι εκτός.

Μόλις ένα μη εμβολιασμένο άτομο ενταχθεί στην ομάδα, ισχύουν περιορισμοί – ακόμη και για τα εμβολιασμένα άτομα που είναι παρόντα. Τότε ισχύουν τα εξής: Επιτρέπεται να συναντηθούν μόνο άτομα από το δικό σας νοικοκυριό και το πολύ δύο άτομα από άλλο νοικοκυριό.

Στη Βαυαρία, υπάρχει επίσης ο κανόνας ότι τα παιδιά κάτω των δώδεκα ετών και τριών μηνών αποκλείονται από την καταμέτρηση. Σημαντικό να γνωρίζετε: Οι σύντροφοι που δεν μοιράζονται κοινή κατοικία υπολογίζονται επίσης ως ένα νοικοκυριό.

Θα υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη Βαυαρία;

Όχι, αυτό δεν συζητείται επί του παρόντος. Ωστόσο, η Βαυαρία θέλει να επιβάλει απαγόρευση συγκεντρώσεων σε δημόσιους χώρους και δρόμους.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω πυροτεχνήματα την Πρωτοχρονιά στη Βαυαρία;

Δεν θα υπάρξουν πυροτεχνήματα ούτε αυτή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Οι δήμοι της Βαυαρίας υποχρεούνται από το κρατίδιο να θεσπίσουν απαγόρευση των πυροτεχνημάτων σε δημόσιους χώρους.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει επίσης να επιβάλει απαγόρευση της πώλησης πυροτεχνημάτων σε ολόκληρη τη Γερμανία, όπως έκανε και πέρυσι.

Ο λόγος για τη ρύθμιση αυτή είναι ότι κανείς δεν πρέπει να τραυματιστεί από τα πυροτεχνήματα και ότι το ήδη πολύ επιβαρυμένο προσωπικό των νοσοκομείων δεν πρέπει να χρειάζεται να φροντίζει επιπλέον ασθενείς.

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.