Τι κάνουν οι Γερμανοί για να έχουν ενεργειακή αυτάρκεια;

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών μπαταριών οικιακής χρήσης στη Γερμανία ενδέχεται να αυξηθούν κατά 67% το 2022, καθώς οι κάτοικοι χρησιμοποιούν τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας για φθηνότερη, ανανεώσιμη και πιο αξιόπιστη παροχή ενέργειας, δήλωσε η βιομηχανική ένωση BVES.

«Οι υψηλές τιμές ενέργειας και η αναζήτηση για ασφάλεια του εφοδιασμού θα δώσουν στις μπαταρίες αποθήκευσης στο σπίτι μια περαιτέρω ώθηση το 2022», δήλωσε η BVES την Τετάρτη, παρουσιάζοντας μια μελέτη.

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών μονάδων οικιακής μπαταρίας θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά 67% και φέτος να φτάσουν τις 430.000 μονάδες, αναφέρει η έκθεση.

Αυτός ο αριθμός μονάδων, που είναι εγκατεστημένες κυρίως σε σπίτια με ηλιακή ενέργεια στον τελευταίο όροφο, αυξήθηκε κατά 145.000, ή 50%, από το 2020.

Η Γερμανία μετρά ήδη 2,2 εκατομμύρια ηλιακά φωτοβολταϊκά συστήματα που παράγουν ενέργεια στο σπίτι. Πριν διατεθούν οι οικιακές μπαταρίες, η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια πήγαινε αποκλειστικά στο δίκτυο.

Τώρα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν μπαταρίες καθώς γίνονται φθηνότερες και μεγαλύτερες, ωθούμενοι περαιτέρω από την αναζήτηση της αυτόνομης επάρκειας εν μέσω των αυξημένων λογαριασμών ενέργειας.

Οι κορυφαίοι πωλητές οικιακών μπαταριών στη Γερμανία περιλαμβάνουν τις Sonnen, που ανήκουν στη Shell, Solarwatt, E3/DC, Senec, LG Chem και Tesla.

Τέλος να τονιστεί ότι οι μπαταρίες οικιακής αποθήκευσης για ρεύμα και θερμότητα αντιπροσώπευαν 4,4 δισεκατομμύρια ευρώ του συνολικού τζίρου.

Πηγή: caroto

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.