Τι προβλέπουν για το 2022, οι ειδικοί του Τουρισμού στη Γερμανία

Μετά την παγκόσμια πτώση των τουριστικών μεγεθών το 2020, τα σημάδια το 2021 έδειχναν ανάκαμψη.

Αν και τα αποτελέσματα απέχουν ακόμη πολύ από αυτά του 2019, εντούτοις υπήρξε σημαντική βελτίωση, με τη γερμανική αγορά να “πρωταγωνιστεί” σε αυτή.

Την πορεία και τις προοπτικές της γερμανικής τουριστικής αγοράς, αλλά και της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας παρουσιάζει η Global Communication Experts, μια από τις κορυφαίες γερμανικές εταιρίες μάρκετινγκ και επικοινωνίας στον τομέα του τουρισμού, μέσα από τις τοποθετήσεις “πρωτοκλασάτων” στελεχών του κλάδου.

Οι “ειδικοί” στον τουρισμό παίρνουν θέση, αναλύουν τη φετινή τουριστική χρονιά και δίνουν τα προγνωστικά τους για την επόμενη:

Από την πλευρά των προορισμών, μιλάει η Antonella Rossi, διευθύντρια γραφείου του Ιταλικού Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού στη Φρανκφούρτη, ο Iyad Rasbey, εκτελεστικός διευθυντής τουριστικής ανάπτυξης Προορισμού & MICE στην Αρχή Τουριστικής Ανάπτυξης του Ras Al Khaimah (RAKTDA) και ο David Perez, διευθύνων σύμβουλος του Τουριστικού Οργανισμού της Τενερίφης.

Από την ξενοδοχειακή αγορά μιλάει ο Karsten von der Heide, διευθύνων σύμβουλος της HBB Hotelbetriebsgesellschaft GmbH και του Hotel Die Sonne, στο Φράνκενμπεργκ.

Ο Rainer Stoll, διευθύνων σύμβουλος του ταξιδιωτικού πράκτορα Travel-to-Nature και ο Markus Zahn, διευθύνων σύμβουλος του OLIMAR Reisen, εκπροσωπούν τους διοργανωτές ταξιδιών.

Ενώ, τη “φωνή” της κρουαζιέρας αποτελεί ο Andrea Kruse, διευθύνων σύμβουλος της VIVA Cruises.

Antonella Rossi: “Εστίαση στη βιωσιμότητα και τις άγνωστες περιοχές”

“Το 2021 ήταν μια χρονιά ανάκαμψης για τον τουρισμό της Ιταλίας, ο οποίος διαμορφώθηκε κυρίως από τον εγχώριο τουρισμό και τους Γερμανούς παραθεριστές.

Ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα συνεχίσουν να βελτιώνονται τον επόμενο χρόνο. Για να το πετύχουμε αυτό, θα επιμείνουμε στη στρατηγική μας το 2022.

Θέλουμε να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι οι επισκέπτες δεν ενδιαφέρονται μόνο για δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Βενετία ή η Ρώμη, αλλά και να ανακαλύψουν την υπόλοιπη Ιταλία -τα γραφικά χωριουδάκια, για παράδειγμα, λιγότερο γνωστές περιοχές όπως το Αμπρούτσο, το Μάρκε, το Μολίζε, η Καλαβρία ή τα 58 Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Η βιωσιμότητα και η αυθεντικότητα παίζουν σημαντικό ρόλο, δραστηριότητες όπως η επίσκεψη στον καλλιεργητή λεμονιών στην Ακτή Αμάλφι, η ορεινή ποδηλασία ή την πεζοπορία στα Απέννινα όροι ή τις Άλπεις επιδιώκουμε να τεθούν περισσότερο στο επίκεντρο των τουριστών. Αυτό έχει μεγάλες δυνατότητες στη γερμανική αγορά ιδιαίτερα.

Εξάλλου, η Γερμανία είναι μακράν η πιο σημαντική αγορά προέλευσης της Ιταλίας και πιθανότατα θα συνεχίσει να είναι”.

Iyad Rasbey: “Το εμιράτο κορυφαίος, αθλητικός, ταξιδιωτικός προορισμός”

“Από τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, το Ras Al Khaimah έχει υποδεχτεί πάνω από 700.000 επισκέπτες και κατέγραψε αύξηση 28,8%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Βρισκόμαστε στη διαδικασία επίτευξης του στόχου μας για 915.000 αφίξεις επισκεπτών, για ολόκληρο το έτος.

Μέχρι τον Οκτώβριο του 2021, είχαμε ήδη πετύχει το 85%.

Ως μέρος της νέας στρατηγικής μας, σχεδιάζουμε να επενδύσουμε 136 εκατομμύρια δολάρια σε 20 έργα βιώσιμου τουρισμού, σε όλο το εμιράτο.

Τα έργα περιλαμβάνουν οικολογικές κατοικίες, εγκαταστάσεις glamping και νέα και βελτιωμένα αξιοθέατα στα βουνά Jebel Jais.

Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας αυθεντικές εμπειρίες, που έχουν επίσης θετική επίδραση στο Ras Al Khaimah.

Επιπλέον, επικεντρωνόμαστε στο να τοποθετήσουμε το εμιράτο ως τον κορυφαίο, αθλητικό, ταξιδιωτικό προορισμό στην περιοχή του Κόλπου.

Πέρυσι φιλοξενήσαμε μια σειρά από διάσημες, διεθνείς, αθλητικές διοργανώσεις· τον Φεβρουάριο του 2022, για παράδειγμα, ο ταχύτερος ημιμαραθώνιος στον κόσμο πρόκειται να πραγματοποιηθεί ξανά εδώ.

Με βάση την ανάπτυξή μας μέχρι σήμερα, αναμένουμε ότι ο συνολικός αριθμός αφίξεων επισκεπτών θα επανέλθει στα επίπεδα πριν από την πανδημία, το 2022”.

David Perez: “Εξαιρετικές χειμερινές προβλέψεις και μεγάλη ποικιλία νησιών”

“Είμαστε χαρούμενοι που ο τουρισμός επέστρεψε τώρα στο νησί μας και που η Τενερίφη είναι και πάλι από τις αγαπημένες επιλογές των Γερμανών παραθεριστών φέτος.

Χαιρόμαστε για την πολύ υψηλή πληρότητα τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο και οι προβλέψεις για ολόκληρο τον χειμώνα είναι εξαιρετικές, σχεδόν συγκρίσιμες με τις εποχές πριν από την πανδημία.

Από τη μία, η πειθαρχία των νησιωτών μας, κατά τη μακρά περίοδο του lockdown, βοήθησε στο να αντιμετωπίσουμε καλά την πανδημία μέχρι στιγμής.

Από την άλλη πλευρά, το στοχευμένο μας μάρκετινγκ, τα τελευταία χρόνια, συνέβαλε στην προώθηση της ποικιλομορφίας της Τενερίφης.

Παρεμπιπτόντως, αυτό σημαίνει επίσης ότι όλο και περισσότεροι, νεότεροι ηλικιακά, παραθεριστές ανακαλύπτουν τώρα το νησί”.

Karsten von der Heide: “Ήσυχη διαμονή και ιδιωτικότητα”

“Η περιορισμένη ζήτηση μεταξύ του πληθυσμού ήταν και συνεχίζει να είναι πολύ υψηλή.

Για το επόμενο έτος, αλλά και μακροπρόθεσμα, θα θέλαμε να προσαρμόσουμε το Hotel Die Sonne Frankenberg με ακόμη μεγαλύτερη συνέπεια στις ανάγκες των ιδιωτών ταξιδιωτών.

Ως εκ τούτου, θα πραγματοποιούμε κυρίως συνέδρια και σεμινάρια στο κτήμα Walkemühle, το οποίο απέχει μόνο λίγα λεπτά από το ξενοδοχείο.

Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να εγγυηθούμε μια ακόμη πιο ιδιωτική, πιο ήσυχη και απρόσκοπτη διαμονή στο ξενοδοχείο.

Συνολικά, βλέπουμε την ανάπτυξη του κλάδου πολύ θετική.

Ο τουρισμός στη Γερμανία θα συνεχίσει να αυξάνεται σταθερά.

Παρατηρούμε ότι οι επισκέπτες έχουν αρχίσει να εκτιμούν τη Γερμανία και τις ‘διακοπές στο σπίτι’, ως εναλλακτική λύση για το εξωτερικό”.

Rainer Stoll: “Με νέα διαχείριση και ισχυρότερη ψηφιοποίηση το νέο έτος”

“Παρά τα δύο τελευταία δύσκολα χρόνια, ως μικρός ταξιδιωτικός πράκτορας, καταφέραμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα στον τομέα της προστασίας της φύσης και των ειδών και να δείξουμε ότι μπορούν τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων να είναι ασφαλή, παρά την πανδημία.

Ιδιαίτερα τα εγκαίνια του σχολείου μας στο τροπικό δάσος της Κόστα Ρίκα, την περασμένη εβδομάδα, μας έδωσαν δύναμη και ενέργεια.

Επιπλέον, με το μοναδικό μας έργο για τα τροπικά δάση “Reserva Bosque La Tigra”, στην Κόστα Ρίκα, μέρος του οποίου αποτελεί το πρόσφατα εγκαινιασμένο σχολείο για τα τροπικά δάση, καταφέραμε να είμαστε ο μόνος ταξιδιωτικός πράκτορας μεταξύ των φιναλίστ του Γερμανικού Βραβείου Αειφορίας για Εταιρίες, για το 2022.

Δεν είμαστε μόνο πολύ υπερήφανοι γι’ αυτό, αλλά θα ήθελε επίσης να ενθαρρύνουμε κι άλλους διοργανωτές να επενδύσουν περισσότερο στη βιωσιμότητα, τη διατήρηση της φύσης και τη βιοποικιλότητα”.

Markus Zahn: “Εκδρομές με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και διαμονή σε μικρά ξενοδοχεία”

“Μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών, την άνοιξη, η ζήτηση καθώς και η κατάσταση των κρατήσεων στην OLIMAR Reisen ήταν συντριπτική.

Οι πελάτες θέλησαν επιτέλους να πάνε τις διακοπές που τους άξιζαν. Συνολικά, το 2021 επιτυγχάνουμε περισσότερο από το 30% του όγκου του τελευταίου κανονικού έτους, το 2019.

Για το 2022, αναμένουμε αυξημένη ζήτηση για τους προορισμούς της Νότιας Ευρώπης.

Ως το νούμερο 1 για την Πορτογαλία, καθώς και ως ειδικός στη Νότια Ευρώπη, ελπίζουμε ότι θα έχουμε μια καλή πορεία, καθώς προσφέρουμε στα προγράμματά μας κάποια νέα, ιδιαίτερα, μικρά ξενοδοχεία και ενδιαφέροντα ταξίδια με ενοικίαση αυτοκινήτου.

Θα προσφέρουμε, επίσης, διακοπές στο μικρό νησί Πόρτο Σάντο, το οποίο αποτελεί μέρος της Μαδέρας, και πάλι με απευθείας πτήσεις της Lufthansa.

Με αυτόν τον όγκο προσφορών, βρισκόμαστε στο επίπεδο του 2019 και σχεδιάζουμε προσεκτικά το επόμενο έτος να επιτύχουμε το 70% της σεζόν του 2019.

Πιστεύω ότι το 2022 οι προορισμοί με αυτοκίνηση θα συνεχίσουν να επωφελούνται, καθώς και τα αεροπορικά ταξίδια προς τη Νότια Ευρώπη.

Οι οργανωμένες εκδρομές, ιδίως οι μικρότερες, επανέρχονται, ενώ οι κρουαζιέρες και οι προορισμοί μεγάλων αποστάσεων θα παραμείνουν μάλλον με ερωτηματικό, προς το παρόν.

Τα θέματα της ασφάλειας και των επαφών αυξάνουν τη ζήτηση στα ταξιδιωτικά γραφεία και στους παραδοσιακούς ταξιδιωτικούς πράκτορες”.

Andrea Kruse: “Μικρά πλοία, σύντομα ταξίδια”

“Η επανεκκίνηση το 2021 ήταν πολύ θετική για εμάς. Η ζήτηση για παραποτάμιες κρουαζιέρες ήταν πολύ υψηλή, μετά από σύντομο χρονικό διάστημα -ειδικά τα σύντομα ταξίδια μας, τα οποία έτυχαν πολύ καλής υποδοχής.

Για το επόμενο έτος αποφασίσαμε να προσφέρουμε κρουαζιέρες στο ποτάμι, για πρώτη φορά, από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο.

Αυτό μας κάνει τον πρώτο και μοναδικό διοργανωτή που δεν θα διακόψει τη δραστηριότητα τους τη χειμερινή περίοδο.

Παρατηρούμε ότι ο κλάδος μας εξελίσσεται συνεχώς και φυσικά θέλουμε να ακολουθήσουμε αυτή την τάση.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πολλοί επισκέπτες ανακάλυψαν μόνοι τους κρουαζιέρες στο ποτάμι, κυρίως νεότερο σε ηλικία κοινό.

Επιπλέον, ζητούνται μικρότερα πλοία, τα οποία μπορούμε να προσφέρουμε σε παραποτάμιες κρουαζιέρες, αλλά και μεγαλύτερα όπως το SEAVENTURE για κρουαζιέρες στην ανοιχτή θάλασσα.

Η ευελιξία θα παραμείνει. Θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στους πελάτες μας, αποτελώντας έναν αξιόπιστος συνεργάτη.

Περιμένουμε το 2022 με μεγάλο ενθουσιασμό, ανυπομονώντας και για το πρώτο μας νέο κτίριο με την ονομασία VIVA ONE”.

Πηγή: money-tourism.gr

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.