Γερμανία: Τι θα αποφασιστεί στη σύσκεψη των πρωθυπουργών;

Δεν υπήρξαν συγκεκριμένες αποφάσεις κατά την τελευταία συνάντηση της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, του μελλοντικού καγκελάριου Όλαφ Σολτς και των πρωθυπουργών των κρατιδίων.

Στη συνέχεια, ωστόσο, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder, μεταξύ άλλων, γνωστοποίησε σε ποια σημεία είχαν ήδη συμφωνήσει – τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό. Οι αποφάσεις αυτές θα μπορούσαν να οριστικοποιηθούν στη σύσκεψη της Πέμπτης:

Θα υπάρξουν εκτεταμένοι περιορισμοί επαφής για τους ανεμβολίαστους – μεταξύ άλλων, συζητείται η συνάντηση το πολύ πέντε ατόμων από δύο νοικοκυριά.

Σε μεγάλες εκδηλώσεις, όπως οι ποδοσφαιρικοί αγώνες, προβλέπονται αυστηροί περιορισμοί στον αριθμό των θεατών. Ο Söder σχεδιάζει ακόμη και αγώνες χωρίς θεατές στη Βαυαρία.

Επιπλέον, συζητείται μια εθνική ρύθμιση 2G στον τομέα του λιανικού εμπορίου – αλλά τα καταστήματα για τις καθημερινές ανάγκες θα εξαιρούνται από αυτό.

Επιπλέον, τουλάχιστον ορισμένα ομόσπονδα κρατίδια υποστηρίζουν τον κανόνα 2G για την εξωτερική εστίαση – ο Söder θα ήθελε να τον εισαγάγει και στη Βαυαρία, πράγμα που εφαρμόζεται ήδη στο Μόναχο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. ΚΑΝΤΕ LIKE ΚΑΙ ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.