Τι ζητάει ο CEO της RWE από την νέα κυβέρνηση της Γερμανίας

Ο γερμανικός κολοσσός RWE επιταχύνει την επέκτασή του στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, γράφει ο Guido M. HartMann στην Welt am Sonntag.

Μιλώντας σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου στο Ντυσελντόρφ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της RWE Markus Krebber ανέφερε πως η εταιρεία είναι τώρα «το νούμερο 2 παγκοσμίως στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας».

Αυτή τη στιγμή, η RWE κατασκευάζει μονάδες πράσινης ενέργειας συνδυασμένης ισχύος 4 GW, χονδρικά η παραγωγή τεσσάρων πυρηνικών μονάδων.

Μέχρι το τέλος του 2022, η εταιρεία σκοπεύει να προσθέσει περισσότερα από 13 GW σε αιολικά, φωτοβολταϊκά και μονάδες αποθήκευσης. Επιπρόσθετα, η RWE εργάζεται σε project με συνολική δυναμικότητα παραγωγής περισσότερη από 30 GW, τα οποία βρίσκονται κυρίως στη Βόρεια και Βαλτική Θάλασσα.

Ο Krebber περιέγραψε το προαπαιτούμενο των 1000 μέτρων για την απόσταση ανάμεσα στις αιολικές τουρμπίνες και τον πλησιέστερο οικισμό στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία ως ένα εμπόδιο για την ενεργειακή μετάβαση. Εξέφρασε επίσης την δυσαρέσκειά του ως προς το ότι περίμενε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας να διευκολύνει τις προσπάθειες repowering της RWE – την αντικατάσταση των αιολικών τουρμπίνων με άλλες μεγαλύτερης απόδοσης και μεγαλύτερου ύψους.

Τέλος, κάλεσε την νέα ομοσπονδιακή κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές του επόμενου μήνα να διαμορφώσει ένα σταθερό πλαίσιο αδειοδοτικής διαδικασίας, καθώς και να λάβει ταχύτατα μέτρα για την επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και για την ανάπτυξη της οικονομίας του υδρογόνου.

Πηγή: energypress.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.