Το 2022 η Deutsche Bahn ήταν πιο ασυνεπής από ποτέ!

Η Deutsche Bahn ήταν φέτος πιο άστοχη από ποτέ. Αυτό προκύπτει από απάντηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε ερώτηση της κοινοβουλευτικής ομάδας CDU/CSU, η οποία είναι στη διάθεση του MDR AKTUELL. Σύμφωνα με την έκθεση, σε ορισμένα δρομολόγια μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου μόνο κάθε δεύτερο τρένο έφτανε στην ανακοινωθείσα ώρα.

Εκτός από την απαρίθμηση όλων των μηνιαίων ποσοστώσεων, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δηλώνει ότι είναι περισσότερο από δυσαρεστημένη με την εξέλιξη της ακρίβειας.

Κατά τα προηγούμενα έτη, το ποσοστό κυμαινόταν μεταξύ 66,8% και 87,7% στις υπεραστικές επιβατικές μεταφορές και μεταξύ 88,4% και 99,0% στις τοπικές επιβατικές μεταφορές.

Ωστόσο, δεν είναι δυνατόν να δοθούν ακριβή στοιχεία ανά κρατίδιο. Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ωστόσο, είναι σαφές ότι οι σιδηρόδρομοι είναι πιο αναξιόπιστοι στη δυτική Γερμανία.

Κάθε δεύτερο τρένο καθυστερεί σε ορισμένα κρατίδια

Μόνο φέτος, το ποσοστό καθυστέρησης μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου ήταν μεταξύ 50 και 65% σε ορισμένες διαδρομές, πράγμα που σημαίνει ότι σε ορισμένες περιοχές σχεδόν κάθε δεύτερο τρένο έφτανε με καθυστέρηση.

Στην Ανατολική Γερμανία, το ποσοστό ακρίβειας το 2021 μειώθηκε κατά μέσο όρο κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Η ερώτηση της Ένωσης ζητούσε επίσης πληροφορίες σχετικά με τις ακυρώσεις και τις καθυστερήσεις αμαξοστοιχιών, ιδίως στις αρχές του έτους, λόγω ασθενειών και ελλείψεων προσωπικού.

Στην επιστολή, ωστόσο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν θέλει να υπεισέλθει σε ακριβή στοιχεία για λόγους ανταγωνισμού και στρέβλωσης του ανταγωνισμού.

Οι υπεραστικές και οι τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες αγωνίζονται εδώ και πολύ καιρό με ελλείψεις προσωπικού.

Η Corona και τώρα και το κύμα γρίπης δεν εξοικονομούν προσωπικό, με αποτέλεσμα τα δρομολόγια να πρέπει να προσαρμοστούν και οι γραμμές να κοπούν.

Στην έκθεση, ωστόσο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επισημαίνει ότι η Deutsche Bahn εκπαιδεύει επίσης προσωπικό σε μεγάλη κλίμακα: “Σύμφωνα με την DB AG, οι δυνατότητες κατάρτισης και επιμόρφωσης αυξήθηκαν σταθερά τα τελευταία χρόνια.

Εισιτήριο 49 ευρώ: Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναμένει 33 εκατομμύρια χρήστες

Τη νέα χρονιά, το Deutschlandticket των 49 ευρώ, ο διάδοχος του εισιτηρίου των 9 ευρώ, αναμένεται να κάνει τις δημόσιες συγκοινωνίες πιο ελκυστικές για περισσότερους ανθρώπους από τον Μάιο.

Λόγω της δημοτικότητας του προκατόχου του και με βάση τις προβλέψεις της Ένωσης Γερμανικών Εταιρειών Μεταφορών, η κυβέρνηση αναμένει 33 εκατομμύρια χρήστες.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.