Το διάλειμμα του lockdown φέρνει νέα λάμψη στα κάστρα της Βαυαρίας

Κατά τη διάρκεια του lockdown λόγω κορωνοϊού, τα παλάτια και κάστρα της Βαυαρίας είχαν χρόνο να καθαριστούν και να επισκευαστούν. Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές στο Neuschwanstein.

Πολλά κάστρα στη Βαυαρία θα έχουν μια πιο όμορφη όψη μετά τη λήξη του lockdown λόγω κορωνοϊού – χάρη στο κλείσιμο για τους επισκέπτες.

Κάστρο Neuschwanstein: φθηνότερες κατασκευαστικές εργασίες

Το διάλειμμα ενός μήνα σημαίνει “λιγότεροι επισκέπτες, αλλά περισσότερη προσοχή από τους αναπαλαιωτές και τους συντηρητές”, δήλωσε η Βαυαρική Διοίκηση Ανακτόρων.

Οι κατασκευαστικές εργασίες και οι αποκαταστάσεις έχουν προχωρήσει ή ολοκληρωθεί γρηγορότερα από ό,τι είχε προγραμματιστεί.

Το πιο σημαντικό παράδειγμα αυτού είναι το κάστρο Neuschwanstein. Οι εργασίες σε δάπεδα και πόρτες, οι οποίες στην πραγματικότητα μπορούσαν να γίνουν μόνο τη νύχτα λόγω της κίνησης των επισκεπτών, πραγματοποιήθηκαν από τους ειδικούς κατά τη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με τη διοίκηση – και επομένως επίσης πιο οικονομικά.

Εξοικονομήθηκε επίσης πολύς χρόνος στην ανανέωση της κύριας σκάλας. Εργασίες με αρκετό θόρυβο μπορούσαν επίσης να πραγματοποιηθούν ανεξάρτητα από τους επισκέπτες.

Συστήματα εξαερισμού και φωτιστικά για το κάστρο Neuschwanstein

Η επισκευή αποτελεί μέρος μιας ανακαίνισης ύψους πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ για το κάστρο – η πρώτη μετά το θάνατο του οικοδόμου, König Ludwig II, το 1886.

Για την προστασία δωματίων και αντικειμένων από το φως και την υγρασία, εγκαθίστανται συστήματα εξαερισμού και φωτιστικά κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης.

Αλλά και σε όλα τα άλλα τα αξιοθέατα της Βαυαρικής Διοίκησης Ανακτόρων, το lockdown θα χρησιμοποιηθεί για “ολοκληρωμένη και λεπτομερή καθαρισμό των κτιρίων”, δήλωσε η εκπρόσωπος Ines Holzmüller.

Επιπλέον, τα εκθέματα θα καθαρίζονται και θα γίνονται μικρές επισκευές.

Το πότε τα καθαρισμένα και ανακαινισμένα κτίρια θα ανοίξουν ξανά για το κοινό, αυτή τη στιγμή είναι ακόμη ασαφές. Σύμφωνα με τη διοίκηση. Η προετοιμασία για αυτό βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.