Το δικαστήριο απορρίπτει αιτήσεις κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές της Γερμανίας με υψηλό δείκτη κρουσμάτων παραμένει σε ισχύ προς το παρόν.

Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο απέρριψε επείγουσες αιτήσεις εναντίον του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας του ομοσπονδιακού φρένου έκτακτης ανάγκης.

“Αυτό δεν σημαίνει ότι ο περιορισμός εξόδου είναι συμβατός με το σύνταγμα”, δήλωσε το δικαστήριο στην Καρλσρούη.

Το ερώτημα αυτό πρέπει να επιλυθεί στην κύρια δικάσιμο. Αρκετοί ενάγοντες είχαν ζητήσει από το δικαστήριο να αναστείλει προσωρινά το μέτρο της νυχτερινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Ο νομοθέτης θεωρεί τον περιορισμό εξόδου ως μέσο περιορισμού των ιδιωτικών συγκεντρώσεων έως τις βραδινές ώρες και σε κλειστούς χώρους.

“Εξυπηρετεί έναν θεμελιωδώς νόμιμο σκοπό”, λέει η απόφαση.

Ωστόσο, οι δικαστές διαπίστωσαν ότι επικρατεί ασυμφωνία μεταξύ των εμπειρογνωμόνων ως προς το κατά πόσον ο περιορισμός της νυκτερινής εξόδου είναι κατάλληλος για την επίτευξη του στόχου του.

Ωστόσο, δεν βλέπουμε “μια προφανή ακαταλληλότητα τέτοιων περιορισμών εξόδου”.

“Ο νυκτερινός περιορισμός εξόδου επηρεάζει έντονα τις συνθήκες διαβίωσης”, δηλώθηκε.

Οι συνέπειες επηρεάζουν σχεδόν όλους τους τομείς ιδιωτικών, οικογενειακών και κοινωνικών επαφών, καθώς και την οργάνωση των ωρών εργασίας.

Ωστόσο, πέφτει σε μια περίοδο κατά την οποία δραστηριότητες εκτός σπιτιού “δεν έχουν ιδιαίτερα σημαντική ποσοτική σημασία”.

Συνολικά, σύμφωνα με τους δικαστές, υπερισχύει η αποτελεσματική προστασία έναντι των λοιμώξεων.

Οι συνταγματικές καταγγελίες αυτές παραμένουν σε εκκρεμότητα. Εκτός από το FDP, πολλοί πολίτες είχαν προσφύγει στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο.

Εν τω μεταξύ, το δικαστήριο της Καρλσρούης έχει λάβει περισσότερες από 280 συνταγματικές καταγγελίες.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.