Το κόστος στέγασης ακινήτων στη NRW αυξήθηκε κατά 5%

Το κόστος στέγασης στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία αυξήθηκε κατά 5% πέρυσι, σύμφωνα με την ένωση ιδιοκτητών κατοικιών Haus & Grund Rheinland Westfalen.

Ενώ τα καθαρά ενοίκια αυξήθηκαν μόνο κατά 1,7 τοις εκατό, το παρεπόμενο κόστος στέγασης στο NRW αυξήθηκε κατά 9,7 τοις εκατό κατά το πιο πρόσφατο λογιστικό έτος, ανέφερε η ένωση στην Έκθεση κόστους στέγασης του NRW 2022, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο μέσος ενοικιαστής στο πολυπληθέστερο ομόσπονδο κρατίδιο της Γερμανίας δαπάνησε κατά μέσο όρο 13,15 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και μήνα για στέγαση το 2021.

Από αυτά, τα 7,68 ευρώ αφορούσαν το ενοίκιο και τα 5,46 ευρώ τα παρεπόμενα έξοδα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση του κόστους από την έναρξη της τακτικής έρευνας το 2014, ανέφερε η ένωση. Η παραγωγή θερμότητας ήταν σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για την ανάπτυξη.

Σύμφωνα με την έκθεση, το κόστος θέρμανσης στη NRW το 2021 ήταν κατά μέσο όρο 30,5% υψηλότερο από ό,τι το προηγούμενο έτος.

Το κόστος θέρμανσης του νερού αυξήθηκε κατά 21,3%.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την Haus & Grund, ο καθαρισμός κτιρίων και η συντήρηση κήπων αυξήθηκε κατά 9%, ο καθαρισμός καμινάδων και ο επιστάτης κατά 7%.

Η γενική ηλεκτρική ενέργεια και το κρύο νερό κόστισαν κατά 6% περισσότερο, όπως και η ασφάλιση περιουσίας και ευθύνης.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.