Το Μόναχο αυξάνει σημαντικά την ταχύτητα εμβολιασμού

Το Μόναχο αυξάνει σημαντικά την ταχύτητα εμβολιασμού – αλλά σχεδόν 70.000 πολίτες δεν πηγαίνουν στα ραντεβού τους

Με την συμμετοχή των οικογενειακών ιατρών, η εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού έχει αυξήσει την ταχύτητά της. Ωστόσο, δεν πηγαίνει κάθε κάτοικος του Μονάχου στο ραντεβού εμβολιασμού του.

Μέσα σε τρεις μήνες πραγματοποιήθηκαν 192.100 πρώτοι και δεύτεροι εμβολιασμοί. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της πόλης, ο αριθμός αυτός έχει πλέον αυξηθεί σε 347.600. Αυτό σημαίνει ότι άλλοι 155.500 εμβολιασμοί μπόρεσαν να γίνουν σε μόλις τρεις εβδομάδες.

Επειδή οι γενικοί γιατροί εμπλέκονται όλο και περισσότερο, η εκστρατεία εμβολιασμού είναι πιθανό να κερδίσει περαιτέρω δυναμική.

Τα ιατρεία εφοδιάστηκαν με εμβόλια από τις αρχές Απριλίου και, σύμφωνα με την πόλη, εμβολιάστηκαν 23.000 κάτοικοι του Μονάχου (από τις 14 Απριλίου) τις δύο πρώτες εβδομάδες.

Ένας εκπρόσωπος του Βαυαρικού Συλλόγου Ιατρών Ασφάλισης Υγείας (KVB) δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα: “Οι γιατροί θα ήθελαν να ανοσοποιήσουν πολλούς περισσότερους ασθενείς στα ιατρεία τους, εάν υπήρχε αρκετό εμβόλιο”.

Επί του παρόντος, η εβδομαδιαία ποσότητα παραγγελίας περιορίζεται σε 16 έως 42 δόσεις. ανά γιατρό.

Τα ιατρεία έχουν οργανώσει τους εμβολιασμούς καλά. Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι “εάν η παράδοση είναι μικρότερη από την ποσότητα που έχει παραγγελθεί, στη συνέχεια θα πρέπει να ακυρωθούν τα προγραμματισμένα ραντεβού”.

Σύμφωνα με την πόλη, μεταξύ 10.000 και 12.000 εμβολιασμών πραγματοποιούνται στο Μόναχο κάθε μέρα. Μόνο στο κέντρο του Riem, εμβολιάζονται 6.500-7.000 άτομα ανά ημέρα.

Η πόλη έχει υπολογίσει ότι ένα άτομο εμβολιάζεται εκεί κάθε 5,6 δευτερόλεπτα. Επιπλέον, μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 7.000 άτομα του προσωπικού δημοτικών σχολείων και παιδικών σταθμών στο Isar-Klinikum.

Οι κινητές ομάδες εμβολιασμού χορήγησαν 25.000 πρώτους και 21.300 δεύτερους εμβολιασμούς σε γηροκομεία, σε εγκαταστάσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες καθώς και σε οίκους ευγηρίας και κέντρα εξυπηρέτησης.

Στο προσωπικό των κλινικών του Μονάχου έχουν χορηγηθεί 26.300 πρώτοι και 24.400 δεύτεροι εμβολιασμοί.

Εν τω μεταξύ, η υπεύθυνη υγείας του Μονάχου Beatrix Zurek απηύθυνε έκκληση στους ανθρώπους του Μονάχου να εμβολιαστούν.

12.500 άτομα στην πρώτη ομάδα προτεραιότητας έχουν ήδη λάβει πρόσκληση για εμβολιασμό, αλλά δεν έχουν κλείσει ακόμη ραντεβού. Στην ομάδα προτεραιότητας δύο υπάρχουν μάλιστα περίπου 56.000 πολίτες.

Σύμφωνα με την ένωση KVB, περίπου 5.750 ιατρεία σε όλη τη Βαυαρία συμμετέχουν στην εκστρατεία εμβολιασμού, συμπεριλαμβανομένων περίπου 2.200 στην Άνω Βαυαρία.

Το πόσοι είναι από το Μόναχο δεν φαίνεται σε στατιστικές. Υπάρχουν 1.152 γενικοί ιατροί στην πρωτεύουσα του κρατιδίου.

Από την Πέμπτη, 316.712 εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν σε ιατρεία στη Βαυαρία, 109.318 από αυτούς στην Άνω Βαυαρία.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.