Το Μόναχο αναζητά απεγνωσμένα οδηγούς λεωφορείων

Η εταιρεία μεταφορών του Μονάχου (MVG) αναζητά επειγόντως οδηγούς λεωφορείων. Σε ένα ειδικό ραντεβού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ακόμη και να καθίσουν πίσω από το τιμόνι και να το οδηγήσουν.

Σύμφωνα με την ένωση φορέων εκμετάλλευσης λεωφορείων της Βαυαρίας (LBO), υπάρχει έλλειψη περίπου 2.000 οδηγών λεωφορείων στη Βαυαρία.

Όλο και περισσότεροι οδηγοί συνταξιοδοτούνται – αλλά υπάρχει έλλειψη νέων οδηγών.

Για το λόγο αυτό η εταιρεία μεταφορών του Μονάχου (MVG) αναζητά επειγόντως οδηγούς λεωφορείων. Για το λόγο αυτό η εταιρεία διοργανώνει μια ειδική εκστρατεία.

Την 1η Μαρτίου, σύμφωνα με δελτίο τύπου της MVG, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να “επιβιβαστούν” και να υποβάλουν αίτηση – σε ένα ειδικό “λεωφορείο αιτήσεων”.

Επιπλέον, υπάλληλοι της υπηρεσίας οδήγησης και του τμήματος προσωπικού θα είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν σε ερωτήσεις μεταξύ 10 π.μ. και 3 μ.μ. στο αμαξοστάσιο λεωφορείων στο Moosach (Hanauer Straße 24).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν δοκιμαστική οδήγηση του λεωφορείου

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κάνουν μια σύντομη δοκιμαστική οδήγηση στο χώρο του λεωφορείου.

Οι μόνες προϋποθέσεις είναι η ηλικία τουλάχιστον 21 ετών και η άδεια οδήγησης κατηγορίας Β. Η άδεια οδήγησης λεωφορείου (D/DE) μπορεί να αποκτηθεί αργότερα από την Stadtwerke München.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι αυτοδύναμοι, αξιόπιστοι και αφοσιωμένοι. Απαιτείται καλή γνώση της γερμανικής γλώσσας και άριστη συμπεριφορά.

Θα πρέπει επίσης να είναι πρόθυμοι να εργάζονται σε βάρδιες, Σαββατοκύριακα και αργίες. Το πρώτο βήμα είναι ένα τρίμηνο πρόγραμμα κατάρτισης.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.