Το Μόναχο δεν επιτρέπεται να παρέμβει στις τραπεζικές συναλλαγές

Η Stadtsparkasse χρεώνει υψηλά επιτόκια. Η πόλη, ωστόσο, δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα.

Όποιος ξεπερνά το όριο του λογαριασμού του πρέπει να καταβάλει υψηλούς τόκους.

Ωστόσο, πολλοί αυτοαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις δεν είχαν άλλη επιλογή κατά τη διάρκεια της κρίσης της πανδημίας – διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους ή τα ενοίκια τους.

Επομένως, η Αριστερά ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο του Μονάχου να ορίσει στην Stadtsparkasse το επιτόκιο υπεραναλήψεων το πολύ 3% πάνω από το βασικό επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Προς το παρόν, η Stadtsparkasse München χρεώνει επιτόκια 10,36% για τη διευκόλυνση υπερανάληψης, σύμφωνα με την Αριστερά. Αυτό είναι υψηλότερο από το αίτημα άλλων τραπεζών – παρόλο που τα ταμιευτήρια στην πόλη υποχρεούνται από το νόμο να εξυπηρετούν το κοινό καλό.

Ωστόσο, η πόλη του Μονάχου δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό, όπως ανακοίνωσε τώρα το τμήμα οικονομικών. Η διοίκηση αναφέρεται σε μία απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου της Βαυαρίας: Λόγω της δομής τους, οι δημοτικοί εκπρόσωποι δεν είναι σε θέση να λάβουν αποφάσεις σχετικά με τραπεζικές συναλλαγές.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.