Το Μόναχο ετοιμάζεται για τα πρώτα ανοίγματα την επόμενη εβδομάδα

Η πόλη του Μονάχου ετοιμάζεται για χαλάρωση και ανοίγματα πιθανότατα θα τεθούν σε ισχύ από την επόμενη εβδομάδα.

Ένα αντίστοιχο γενικό διάταγμα ετοιμάζεται για να επιτρέψει περαιτέρω βήματα από την Τρίτη (11 Μαΐου), όπως ανακοίνωσε ο δήμος με επικεφαλής τον δήμαρχο Dieter Reiter το απόγευμα της Παρασκευής.

Ωστόσο, για να γίνουν τα πρώτα βήματα χαλάρωσης, ο δείκτης επίπτωσης επτά ημερών στο Μόναχο πρέπει να είναι κάτω από το όριο του 100 για πέντε συνεχόμενες ημέρες.

Αυτό συνέβη ήδη την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή. Εάν η τιμή παραμείνει κάτω από 100 το Σάββατο και την Κυριακή, ο δήμος θα εκδώσει το γενικό διάταγμα τη Δευτέρα – υπό την επιφύλαξη της έγκρισης του Υπουργείου Υγείας. Από την Τρίτη, θα τεθούν σε ισχύ η χαλάρωση και τα περαιτέρω ανοίγματα.

Ο δήμαρχος Reiter δήλωσε: “Είναι ευχάριστο που βλέπουμε επιτέλους την πρώτη χαλάρωση και, ως εκ τούτου, ένα μικρό βήμα πίσω στην κανονικότητα. Αυτό οφείλεται κυρίως στη μεγάλη πειθαρχία των περισσότερων κατοίκων του Μονάχου, οι οποίοι τηρούν σταθερά τους κανόνες. Για αυτό σας ευχαριστώ πάρα πολύ!”

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.