Το Μόναχο θα μπορούσε να πέσει ξανά κάτω από το 100 στα μέσα Μαΐου

Πότε προβλέπουν οι ειδικοί να πέσει ο δείκτης επίπτωσης του Μονάχου και να χαλαρώσουν τα μέτρα;

Πότε θα πέσει ξανά το Μόναχο κάτω από τα 100 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους και έτσι να χαλαρώσουν οι αυστηροί κανονισμοί; Ένας υπολογιστής του δείκτη επίπτωσης κάνει μια συγκεκριμένη πρόβλεψη.

Παρόλο που οι αριθμοί πέφτουν επί του παρόντος στην πρωτεύουσα του κρατιδίου, ο επταήμερος δείκτης επίπτωσης του Μονάχου ανά 100.000 κατοίκους είναι ακόμα πολύ πάνω από το όριο του 100.

Προς το παρόν, ισχύουν οι κανονισμοί του ομοσπονδιακού φρένου έκτακτης ανάγκης, όπως η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 10 μ.μ. και οι περιορισμοί επαφής.

Αλλά πότε θα πέσει ξανά το Μόναχο κάτω από το όριο του 100;

Φυσικά, αυτό δεν μπορεί να προβλεφθεί με ακρίβεια, αλλά υπάρχουν καλά και αξιόπιστα μοντέλα υπολογιστών, με τα οποία είναι δυνατή μια περαιτέρω προσομοίωση της διαδικασίας μόλυνσης.

Το Κεντρικό Ινστιτούτο Ασφάλισης Υγείας στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας παρέχει ένα τέτοιο εργαλείο.

Με τη βοήθεια διαφόρων δεικτών και δεδομένων, οι ειδικοί υπολογίζουν πότε οι πόλεις ή οι περιφέρειες πέφτουν ή υπερβαίνουν ορισμένες οριακές τιμές. Το ίδιο ισχύει και για το Μόναχο.

Κατά συνέπεια, η πόλη του Μονάχου θα πέσει ξανά κάτω από το όριο του 100 στις 15 Μαΐου. Η περιφέρεια ήδη στις 2 Μαΐου, άρα την επόμενη Κυριακή.

Το επόμενο επίπεδο, δηλαδή ο δείκτης επίπτωσης του 50, με τον οποίο θα υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση, προβλέπεται στη συνέχεια να πέσει στις 2 Ιουλίου στην πόλη του Μονάχου, στην περιφέρεια στις 20 Μαΐου.

Ωστόσο, για όλη τη Βαυαρία, οι ειδικοί υπολογίζουν την 20ή Αυγούστου ως την πρώτη ημέρα κάτω του 100. Σύμφωνα με το μοντέλο υπολογισμού των ειδικών, ο δείκτης επίπτωσης κάτω του 50 σε ολόκληρη τη Βαυαρία δεν θα επιτευχθεί έως τις 29 Ιανουαρίου 2022.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.