Το Μόναχο βρίσκεται λίγο πριν τον κρίσιμο δείκτη των 50

Μόναχο: Αυτός ο αριθμός είναι μαγικός – τουλάχιστον αυτές τις μέρες: 50! Εάν ο δείκτης επίπτωσης (δηλ. ο αριθμός των νέων μολύνσεων τις τελευταίες 7 ημέρες ανά 100.000 κατοίκους) είναι χαμηλότερος, θα υπάρξει εκτεταμένη χαλάρωση από την επόμενη Δευτέρα.

Αν υπερβεί το όριο, το άνοιγμα επιβραδύνεται. Και το Μόναχο βρίσκεται στο χείλος: Tην Πέμπτη η τιμή ήταν 45,6. Η τάση; Ανοδική. Όλοι τώρα ελπίζουν ότι ο αριθμός δεν θα ανέβει πάνω από 50 …

Το πώς θα εφαρμοστούν τα ψηφίσματα της κρατικής κυβέρνησης της Βαυαρίας την Τετάρτη στο Μόναχο, θα αποφασιστεί από την ομάδα κρίσης της πόλης την Παρασκευή.

Ο Δήμαρχος Dieter Reiter δήλωσε: “Ακόμα κι αν χαιρετίζω γενικά το γεγονός ότι εξετάζεται η χαλάρωση, τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι ήδη πολύ περίπλοκα, πολύ δύσκολα”.

Βασικά: Το λιανικό εμπόριο επιτρέπεται να ανοίγει από τη Δευτέρα σε περιοχές με συχνότητα κάτω των 50 υπό αυστηρές συνθήκες.

Εάν η τιμή υπερβαίνει τα 50, οι αγορές μπορούν να γίνουν μόνο κατόπιν ραντεβού. Όπως και να ‘χει: Ανοίγει! “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να ανοίξουμε ξανά μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα αναμονής”, λέει η Nina Hugendubel, διευθύνουσα συνεργάτης του βιβλιοπωλείου Hugendubel.

“Ωστόσο, οι τελευταίες αποφάσεις είναι απογοητευτικές, ειδικά για το λιανικό εμπόριο, τη γαστρονομία και τον πολιτισμό.

Η ζωή πρέπει να επιστρέψει στα κέντρα της πόλης – και αυτό περιλαμβάνει όλους τους εμπλεκόμενους”.

Αυτό θα συμβεί το νωρίτερο σε δύο εβδομάδες, από τις 22 Μαρτίου: Τότε μπορεί να ξεκινήσει η εξωτερική εστίαση και να ανοίξουν θέατρα, αίθουσες συναυλιών, όπερες και κινηματογράφοι.

14 ημέρες αργότερα, από τις 5 Απριλίου δηλαδή, επιτρέπονται υπαίθριες εκδηλώσεις αναψυχής με έως και 50 συμμετέχοντες.

Ο δήμαρχος Reiter δεν φαίνεται ευχαριστημένος με την προσέγγιση. Υπάρχουν τώρα τρία επίπεδα επίπτωσης, “καθένα από τα οποία ενεργοποιεί διαφορετικούς κανονισμούς”, σύμφωνα με τον Reiter (δηλαδή κάτω των 50, από 50 έως 100 και πάνω από 100).

Ελπίζει ότι τουλάχιστον στον κανονισμό της Βαυαρίας οι κανόνες που θα είναι εφαρμόσιμοι για τη διοίκηση και θα είναι κατανοητοί και πρακτικοί για τους πολίτες.

Ο Wolfgang Fischer, επικεφαλής της ένωσης εμπόρων CityPartner, γνωρίζει επίσης πόσο ασταθής είναι η κατάσταση. Ρωτά: “Τι θα κάνουμε αν η συχνότητα αυξηθεί πάνω από 50 την Κυριακή;”

Κανείς δεν μπορεί ακόμα να το απαντήσει αυτό.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.