Γερμανία: Το πρώτο discounter σχεδιάζει υπηρεσία παράδοσης

Ειδικά μετά την πανδημία, η υλική ζωή μετατοπίζεται όλο και περισσότερο στην ψηφιακή. Τα συνέδρια γίνονται με συναντήσεις ζουμ, τα μετρητά γίνονται πληρωμές χωρίς επαφή και τώρα ακόμη και τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ θα είναι σύντομα δυνατά με ένα μόνο κλικ.

Ο γίγαντας των discounter Aldi Süd σχεδιάζει να προσφέρει ένα διαδικτυακό κατάστημα για φρέσκα είδη το πρώτο εξάμηνο του 2023, αναφέρει η Handelsblatt.

Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα, η εταιρεία δοκιμάζει επί του παρόντος την υπηρεσία στις ΗΠΑ.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Aldi Süd παραδίδει τα είδη παντοπωλείου της στις Ηνωμένες Πολιτείες με την νεοσύστατη εταιρεία Instacart.

Η συνεργασία θα είναι αρχικά διαθέσιμη μέσω της δικής της πλατφόρμας παραγγελιών, εξηγεί το περιοδικό Business Insider. Στο επόμενο βήμα, ο γίγαντας των σούπερ μάρκετ θέλει να δημιουργήσει τα δικά του logistics παράδοσης.

Επί του παρόντος, πολλά εκπτωτικά καταστήματα στη Γερμανία αποφεύγουν το εμπόριο νωπών τροφίμων μέσω του διαδικτύου, σύμφωνα με την Handelsblatt. Η επιχείρηση θεωρείται επικίνδυνη και μη κερδοφόρα.

Για το λόγο αυτό, πολλά σούπερ μάρκετ προσφέρουν σήμερα στα ηλεκτρονικά τους καταστήματα μόνο διαφημιστικά είδη ή άλλα μη διατροφικά είδη.

Σύμφωνα με την Handelsblatt, η τολμηρή κίνηση της εταιρείας θα κοστίσει στην Aldi Süd ένα ποσό σε υψηλό τριψήφιο αριθμό εκατομμυρίων.

Προς το παρόν, ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές εάν η αδελφή εταιρεία Aldi Nord θα προσφέρει επίσης την υπηρεσία παράδοσης.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.