Το RKI προειδοποιεί ότι οι εμβολιασμοί αυξάνουν και τις μεταλλάξεις

«Όσο περισσότερο εμβολιαζόμαστε, τόσο περισσότερες μεταλλάξεις θα έχουμε. Είναι σημαντικό να προσδιορίσουμε αυτές τις μεταλλάξεις με νέες έρευνες. Όσον αφορά την αλληλουχία τους, ωστόσο, είναι σημαντικό: μια στοχευμένη αναζήτηση είναι κάτι περισσότερο από μια μαζική αναζήτηση».

Σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο επικεφαλής του επιδημιολογικού ινστιτούτου RKI «Robert Koch» , Λόταρ Βίλερ εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις νέες μεταλλάξεις του ιού.

«Οι μεταλλάξεις του ιού εξακολουθούν να προκαλούν ανησυχία στο επιδημιολογικό ινστιτούτο Robert Koch. Δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν είναι πιο επικίνδυνες, και επίσης δεν γνωρίζουμε εάν άτομα που έχουν ήδη μολυνθεί ή έχουν εμβολιαστεί μπορούν να εμφανίσουν νέες μεταλλάξεις».

Επιπλέον, προειδοποίησε ότι η περαιτέρω εξάπλωση των νέων μεταλλάξεων πιθανότατα θα επιδεινώσει σημαντικά την κατάσταση των κρουσμάτων σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Οι μονάδες εντατικής θεραπείας εξακολουθούν να δουλεύουν στο φουλ. Σίγουρα οι ΜΕΘ δεν θα ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν μια νέα απότομη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων αυτή τη στιγμή».

«Όταν τα κρούσματα πέσουν στα χίλια ημερησίως θα είμαστε ασφαλείς»

Για την Γερμανία, είπε ότι μόνο όταν τα κρούσματα του κορωνοϊού φθάσουν τα χίλια ημερησίως, θα είμαστε ασφαλείς.

Πρόσθεσε επίσης, ότι η κατάσταση σε ότι αφορά τον κορωνοϊό έχει βελτιωθεί μόνο σε τέσσερες περιοχές. Συμπεριλαμβανομένων της Σαξονίας και της Θουριγγίας. Σε άλλα κρατίδια, η κατάσταση είναι σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη. Πάρα πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να μολύνονται από τον ιό».

Συνέστησε επίσης στους συμπολίτες του να αποφεύγουν τα ταξίδια και τους ζήτησε να τηρούν με ευλάβεια τα περιοριστικά μέτρα ,τα οποία, όπως είπε, προστατεύουν από τις νέες μεταλλάξεις του ιού.

Ο Βίλερ τόνισε επίσης ότι ο προστατευτικός εξοπλισμός στα γηροκομεία πρέπει να βελτιωθεί σημαντικά. «Αυτοί που πλήττονται τώρα ιδιαίτερα είναι οι ηλικιωμένοι».

Συνολικά 150 κρούσματα με μεταλλαγμένα στελέχη

Συνολικά 150 κρούσματα με την βρετανική την νοτιοαφρικανική και την βραζιλιάνικη μετάλλαξη έχουν εντοπιστεί στη Γερμανία. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, για την μετάλλαξη «Β.1.1.7.», η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Μεγάλη Βρετανία, έχουν εντοπιστεί συνολικά 120 κρούσματα στη χώρα -τα 18 το 2020 και τα 102 από την αρχή του έτους. Σε ότι αφορά τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη, έχουν εντοπιστεί 27 κρούσματα.

Επιπλέον, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας , μόνο τρία κρούσματα της βραζιλιάνικης μετάλλαξης έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info: 

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.