Τόσο ακριβές γίνονται πλέον οι κούρσες ταξί στην Έσση

Υψηλότεροι κατώτατοι μισθοί, αύξηση των τιμών της ενέργειας – οι διαδρομές με ταξί γίνονται όλο και πιο ακριβές. Στη Φρανκφούρτη, για παράδειγμα, ένα χιλιόμετρο κοστίζει έως και 37% περισσότερο

Στο μέλλον, οι πελάτες ταξί θα πρέπει συχνά να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Πολλοί δήμοι αναπροσαρμόζουν τα κόμιστρα λόγω των απότομων αυξήσεων των τιμών και της αύξησης του κατώτατου μισθού τον Οκτώβριο.

Πάνω απ’ όλα, ο αυξημένος κατώτατος μισθός επιβαρύνει τις επιχειρήσεις, δήλωσε ο Hans-Peter Kratz, πρόεδρος της Taxiverbands Hessen.

Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε σε δώδεκα ευρώ μικτά ανά ώρα τον Οκτώβριο. Σε ποσοστό 70%, το κόστος προσωπικού είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας για τις εταιρείες ταξί, εξήγησε ο Kratz.

“Ένα άλλο τεράστιο πρόβλημα είναι οι τιμές των οχημάτων, οι οποίες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα από την άνοιξη”, εξήγησε ο Kratz.

Ένας επιχειρηματίας πληρώνει τώρα περίπου 30% περισσότερο για ένα αυτοκίνητο. Οι αυξημένες τιμές των καυσίμων είναι “απλά το κερασάκι στην τούρτα” σε αυτή την κατάσταση.

Ανησυχία για τη “διατήρηση της οικονομικής βιωσιμότητας”

Σε αυτό το πλαίσιο, το τιμολόγιο των ταξί στη Φρανκφούρτη προσαρμόζεται τώρα. Σύμφωνα με τον δήμο, το βασικό κόμιστρο στα περίπου 1.700 ταξί θα αυξηθεί από 3,50 ευρώ σε 4 ευρώ.

Η τιμή ανά χιλιόμετρο θα αυξηθεί επίσης. Θα αυξηθεί από 2 ευρώ για μέχρι 15 χιλιόμετρα και 1,75 ευρώ από το 16ο χιλιόμετρο σε 2,40 ευρώ ανά χιλιόμετρο.

Αυτό σημαίνει αύξηση της τιμής κατά περίπου 37% ανά χιλιόμετρο από το 16ο χιλιόμετρο και μετά.

Στο μέλλον, όσοι κάνουν τον οδηγό ταξί να περιμένει, θα πρέπει επίσης να βάλουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη. Η χρέωση θα ανέρχεται σε 38 ευρώ ανά ώρα αντί των 33 ευρώ που ίσχυε προηγουμένως.

Η πόλη “διατηρεί έτσι την οικονομική βιωσιμότητα της βιομηχανίας ταξί της Φρανκφούρτης” και διασφαλίζει τα προς το ζην των οδηγών που απασχολούνται εκεί, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η τελευταία φορά που αυξήθηκαν οι τιμές ήταν τον Νοέμβριο του 2015.

Ντάρμσταντ, Βίζμπαντεν, Όφφενμπαχ: Παντού είναι τώρα πιο ακριβά

Στο Ντάρμσταντ, οι τιμές είχαν ήδη αυξηθεί στα τέλη Αυγούστου, σύμφωνα με εκπρόσωπο. Εδώ, ο βασικός ναύλος είναι πλέον 4 ευρώ αντί για 3,50 ευρώ ανά διαδρομή.

Το κόμιστρο ανά χιλιόμετρο ανέρχεται πλέον σε 2,20 ευρώ, αυξημένο κατά 20 λεπτά. Ο χρόνος αναμονής ανά ώρα είναι επίσης ακριβότερος: κοστίζει πλέον 36 ευρώ αντί για 33 ευρώ.

Το Βισμπάντεν έχει ήδη προσαρμόσει το κόμιστρο των ταξί στις αρχές Αυγούστου. Σύμφωνα με τον δήμο, η βασική τιμή κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι πλέον 3,90 ευρώ αντί για 2,90 ευρώ και το βράδυ 4,90 ευρώ αντί για 3,90.

Μεταξύ άλλων, αυξήθηκε επίσης η τιμή ανά χιλιόμετρο και το τέλος για τους χρόνους αναμονής. Σύμφωνα με την πόλη, η τελευταία αναπροσαρμογή του τιμολογίου έγινε το 2015.

Στο Όφενμπαχ ισχύουν εδώ και λίγο καιρό υψηλότερα ναύλα. Το τιμολόγιο αυξήθηκε κατόπιν αιτήματος των δύο κέντρων ταξί του Όφενμπαχ, όπως ανακοίνωσε η πόλη.

Ο βασικός ναύλος εκεί είναι πλέον 5 ευρώ αντί για 4,50 ευρώ. Το κόμιστρο ανά χιλιόμετρο αυξήθηκε επίσης, από 1,85 ευρώ σε 2,20 ευρώ κατά τη διάρκεια της ημέρας και από 1,95 ευρώ σε 2,30 ευρώ το βράδυ.

Χανάου και Gießen: Ρυθμίσεις εν όψει

Στο Χανάου, σύμφωνα με την πόλη, έχουν υποβληθεί αρκετές αιτήσεις από τους παραχωρησιούχους και τον συνεταιρισμό ταξί για αναπροσαρμογή των τιμών.

Εκεί, το βασικό τέλος είναι 3 ευρώ και η χιλιομετρική τιμή 1,80 ευρώ από την τελευταία αύξηση το 2013. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένα από τα σχεδιαζόμενα μέτρα είναι η αύξηση του βασικού τέλους στα 4 ευρώ. Η τιμή ανά χιλιόμετρο πρόκειται να αυξηθεί στα 2,30 ευρώ.

Στο Gießen, η προσαρμογή των τιμών των ταξί εξετάζεται επί του παρόντος. “Η αίτηση για αύξηση παραλήφθηκε από το γραφείο δημόσιας τάξης του Γκίσεν στα τέλη Οκτωβρίου 2022 και βρίσκεται υπό επεξεργασία”, δήλωσε εκπρόσωπος. Λεπτομέρειες δεν μπορούν να δοθούν προς το παρόν.

Στην κεντρική πόλη της Έσσης, το βασικό εισιτήριο, το οποίο παραμένει αμετάβλητο από τον Δεκέμβριο του 2001, είναι 3 ευρώ.

Το κόμιστρο είναι 1,80 ευρώ ανά χιλιόμετρο για τα πρώτα δέκα χιλιόμετρα και 1,70 ευρώ για κάθε χιλιόμετρο από εκεί και πέρα.

Taxiverband Hessen: “Αναπλήρωση του χαμένου εδάφους”

Στο Κάσελ, η βασική χρέωση είναι 4 ευρώ από τον περασμένο Σεπτέμβριο και η τιμή ανά χιλιόμετρο είναι 2,10 ευρώ. “Μετά την περσινή αύξηση, η πόλη του Κάσελ δεν σχεδιάζει επί του παρόντος καμία προσαρμογή.

Επίσης, δεν υπήρξαν αιτήματα από τον κλάδο των ταξί για νέα αύξηση των ναύλων”, δήλωσε εκπρόσωπος.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.