“Τα τρένα του μέλλοντος”: Η Γερμανία σχεδιάζει τεράστιο εκσυγχρονισμό

Η σιδηροδρομική εταιρεία της Γερμανίας, Deutsche Bahn, ξεκινά μια επίθεση εκσυγχρονισμού και σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από 19 δισεκατομμύρια ευρώ σε νέα τρένα τα επόμενα χρόνια.

Την Τετάρτη, η Deutsche Bahn ανακοίνωσε σχέδια για το μεγαλύτερο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού που έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα.

Το ποσό “μαμούθ” των 19 δισεκατομμυρίων ευρώ θα συμβάλει στη δημιουργία της χωρητικότητας που απαιτείται για την κάλυψη της αυξημένης ζήτησης, καθώς και σε πιο σύγχρονα οχήματα που θα βοηθήσουν να γίνει το δίκτυο πιο φιλικό προς το κλίμα και πιο αξιόπιστο.

“Επενδύουμε τώρα στα τρένα του μέλλοντος”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Richard Lutz στην έκθεση σιδηροδρομικής τεχνολογίας Innotrans στο Βερολίνο.

Στην έκθεση, η Deutsche Bahn έδειξε επίσης πώς μπορεί να μοιάζει το περιφερειακό τρένο του μέλλοντος και παρουσίασε ένα νέο διώροφο βαγόνι.

Περιελάμβανε ειδικές καμπίνες γραφείων και οικογενειακούς χώρους, οι οποίοι θα τεθούν σε λειτουργία στη Βαυαρία από την άνοιξη του 2023.

Για να μπορέσουν περισσότεροι άνθρωποι να μεταπηδήσουν από το αυτοκίνητο στο τρένο, η εταιρεία αναφέρει ότι περίπου 450 επιπλέον τρένα ICE υψηλής ταχύτητας θα διέρχονται από τη Γερμανία το 2030 και, το επόμενο έτος, τρία νέα τρένα ICE θα βγαίνουν στις ράγες κάθε μήνα.

Τα επόμενα χρόνια, η Deutsche Bahn θα αγοράσει τρένα για υπεραστικές γραμμές με κόστος περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ – το μεγαλύτερο μέρος των οποίων θα δαπανηθεί για το ICE 4, ενώ περίπου 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν προβλεφθεί για 73 τρένα ICE 3 Neo, το πρώτο από τα οποία θα τεθεί σε λειτουργία τον Δεκέμβριο.

Το τέλος των περιορισμών του Covid και η εισαγωγή του εισιτηρίου των 9 ευρώ στις αρχές Ιουνίου έδωσε πρόσφατα τεράστια ώθηση στον αριθμό των επιβατών στα λεωφορεία και τα τρένα της Γερμανίας.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.