Με τρένο στο αεροδρόμιο: Έναρξη κατασκευής στο Erdinger Moos

Ένα τμήμα της περιφερειακής οδού Erdinger βρίσκεται υπό κατασκευή από τη Δευτέρα. Η ολοκλήρωσή του έχει προγραμματιστεί για το 2025.

Το αεροδρόμιο του Μονάχου δεν είναι επαρκώς συνδεδεμένο με το σιδηροδρομικό δίκτυο. Γι’ αυτό οι επιβάτες πρέπει να πάρουν το S-Bahn προς Erdinger Moos. Αυτό πρόκειται να αλλάξει: μέσω του λεγόμενου Erdinger Ringschluss.

Οι εργασίες για τη γραμμή μεταξύ του αεροδρομίου και του Schwaigerloh ξεκίνησαν επίσημα τη Δευτέρα. Τα επόμενα τρία χρόνια θα γίνουν εργασίες σε αυτό το τμήμα για τη βελτίωση της σιδηροδρομικής σύνδεσης με το αεροδρόμιο του Μονάχου.

Ο χρόνος κατασκευής εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα των υλικών

Το τμήμα μήκους περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025 και θα κοστίσει περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ, ανακοίνωσε η Deutsche Bahn (DB).

Η ημερομηνία ολοκλήρωσης, ωστόσο, εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα των υλικών κατασκευής. Το κόστος μοιράζονται η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η Βαυαρία και ο σιδηρόδρομος.

Η νέα ηλεκτροκινούμενη γραμμή διπλής τροχιάς συνδέεται ανατολικά του αεροδρομίου του Μονάχου και αρχικά οδηγεί μέσω σήραγγας μήκους περίπου 1,8 χιλιομέτρων, η οποία κατασκευάστηκε από την Flughafen München GmbH με δικά της έξοδα.

Για να επιτραπεί η διέλευση της οδικής κυκλοφορίας από τις γραμμές, το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή αρκετών γεφυρών.

Ο περιφερειακός δρόμος θα ολοκληρωθεί σταδιακά

Το Erdinger Ringschluss προορίζεται να παρέχει στο αεροδρόμιο απευθείας σύνδεση με τους σιδηροδρομικούς σταθμούς του Freising και του Erding.

Αυτό θα επιτρέψει καλύτερες σιδηροδρομικές συνδέσεις, για παράδειγμα προς το Landshut και το Regensburg, καθώς και προς την κατεύθυνση του Salzburg. Ο περιφερειακός δρόμος θα ολοκληρωθεί σε διάφορα στάδια.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.